Суспільне Волині відзначає третю річницю мовлення з логотипом UA:

Суспільне Волині відзначає третю річницю мовлення з логотипом UA:

20 сер. 2021

23 серпня Волинська філія Суспільного відзначає третю річницю з часу отримання логотипу UA:, який є своєрідним знаком якості Суспільного.

Суспільне Волині — відомий мовник в регіоні. На території області можна дивитися телеканал UA: ВОЛИНЬ та слухати Українське радіо Луцьк, оперативну інформацію легко знайти на діджитал-платформах:


Читайте також: UA: ВОЛИНЬ: суспільний мовник завжди поруч

«Три роки тому Волинська філія Суспільного отримала корпоративний знак якості та право мовити з лого UA: ВОЛИНЬ. Це означало, що наша команда дотримується стандартів журналістики, принципів неупередженості, незаангажованості суспільного мовника, який надає повну, достовірну і збалансовану інформацію на усіх платформах. Упродовж трьох років Волинська філія посідає провідні позиції серед регіонів Суспільного за усіма показниками. Наша команда постійно експериментує, освоює усі можливості й засоби для підготовки якісного і цікавого контенту, залучає до співпраці волинські продакшн-студії. Пишаюся тим, що для моїх колег UA: ВОЛИНЬ —  це не просто робота, а й спосіб самовдосконалюватися, знаходити щоденне натхнення і задоволення від звершеного. Саме завдяки зусиллям нашої дружньої команди, нас впізнають, нам довіряють, нас поважають. Працівників філії об’єднує не лише робота: разом ми у будні і в свята, відпочиваємо, подорожуємо Україною. Тож з нагоди річниці дякую усім причетним! Спасибі команді UA: ВОЛИНЬ, усім хто допомагає, сприяє створенню цікавого контенту, співпрацює з нами, а найперше нашим глядачам, слухачам, читачам за довіру, за зворотний зв’язок і підтримку! Працюємо для вас!», — говорить продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

Суспільний мовник Волині — ініціатор та учасник численних регіональних та всеукраїнських спецпроєктів до визначних дат, знакових чи резонансних подій.

Команда Волинської філії Суспільного виготовляє теле-, радіо- та інтернет-контент за всіма стандартами незалежної журналістики, опанувала нові форми роботи, працює у прямому ефірі, що дає можливість одразу із місця проводити прямі ввімкнення кореспондентів і першими повідомляти важливу для аудиторії інформацію. 

Уже стало доброю традицією проведення тематичних інформаційних марафонів на всіх платформах мовника.

«Нині, на Волині Суспільний мовник — це бренд відмінної якісної роботи за високими журналістськими стандартами і технічними можливостями. Саме тому ми є інформаційними партнерами усіх найважливіших культурних та спортивних заходів, які проводяться в області. З останніх — фестиваль українського духу «Бандерштат», пряму трансляцію з якого показували усі філії Суспільного України. Завдяки відмінній роботі нашої творчо-технічної групи його змогли побачити і почути мільйони глядачів і слухачів. Наголошую, що найголовніше у філії це — наші працівники. Люди, з якими впевнено можна: і працювати у полі, і підійматись на найвищу гору України — Говерлу, і відпочивати. Щиро дякую всім за роботу і вітаю зі святом», — розповідає менеджерка Волинської філії Суспільного Людмила Гетманчук.

 

Сайт і сторінки у соцмережах (ютуб-канал та фейсбук-сторінка) невпинно нарощують відвідуваність, на високому рівні цитованість матеріалів, зростає число підписників, кількість переглядів матеріалів.

.

кепшн — рекордсмен 

Сайт і сторінки у соцмережах (ютуб-канал та фейсбук-сторінка) невпинно нарощують відвідуваність, на високому рівні цитованість матеріалів, зростає число підписників, кількість переглядів матеріалів. Є кепшен-відео, які назбирали понад мільйон переглядів:

 

кепшн — рекордсмен

«До роботи у digital уявити не могла, що праця із сайтом та соцмережами так захопить, змінить звичний розпорядок дня і ставлення до новин. У роботі з цифровими платформами ми першими бачимо реакцію читачів і глядачів на контент. Рада, що чимало відгуків під публікаціями та caption-відео підтверджують те, що філія не просто так отримала логотип якості. За три роки нам вдалося завоювати повагу колег і увагу волинян. Про це свідчать цифри підписників на різних платформах, які щодня зростають. У нас є сюжети, які набрали тисячі коментарів і поширень у соцмережах. Так, завдяки кільком відео, червень став рекордним для команди. За місяць caption-відео на Facebook про заробітчан, відпочинок на Шацьких озерах та школярку, яка пече торти, однією рукою переглянули майже сім мільйонів користувачів», — розповідає керівниця діджитал-підрозділу Суспільного Волині Олена Парай.

 кепшн — рекордсмен

Суспільний мовник Волині — інформаційний партнер численних мистецьких, пізнавальних, освітніх, соціальних, спортивних, наукових, літературних, музичних, громадських, суспільно вагомих подій регіону. Два роки поспіль Суспільне Волині забезпечує трансляцію на всю Україну концертів Фестивалю українського духу «Бандерштат».

«Три роки тому, саме у переддень 27 річниці Незалежності України, на день Державного прапора, у нас у філії було теж велике свято: ми отримали логотип Суспільного UA:. За цими двома буквами - наполеглива робота усього колективу, на високий результат: відповідати стандартам якості Суспільного. За місяць перейшли на широкоекранний формат мовлення 16:9. З того часу впевнено рухаємось вперед і розвиваємось. Для комфортної роботи працівників філії, щороку покращуємо умови праці, ремонтуємо, утеплюємо і облаштовуємо приміщення: відкрили комфортний ньюзрум для новинарів, облаштували пандус, оновили новинну студію і студію проєкту «Сьогодні. Головне», відремонтували радіостудії, кабінетів і технічних приміщень. Відбулося оновлення техніки: придбали 10 комп’ютерів, 3 монтажних станції, комплект відеокамери. Провели безліч спецпроєктів, зокрема, за участі працівників філії, які самі подають ідеї й охоче долучаються до реалізації. Наприклад, уже традиційним і колоритним є спецпроєкт до Дня вишиванки, який щороку урізноманітнюємо», — каже Людмила Гетманчук.

З 15 липня 2020 року в ефірі UA: ВОЛИНЬ виходить міжрегіональне шоу «Ранок на Суспільному». Про Волинь телеглядачі Суспільного всієї України дізнаються від спецкореспонденток: Іванни Остапчук та  Вікторії Комендант. 

З вересня 2020 року Суспільне Волині щодня готує для глядачів, слухачів та читачів не лише актуальні новини, а й щоденну 52-хвилинну підсумкову інформаційну програму «Сьогодні. Головне», яка поєднала в собі топновини дня та їх експертний аналіз. Для втілення творчого задуму налагодили тісну співпрацю між підрозділом новин та ведучими гостьових студій — команда проєкту націлена на оперативність та актуальність.

«Пам’ятаю наші перші не дуже впевнені кроки і стає добре, що зараз і організація роботи, і той продукт, що ми виготовляємо, має кардинально інший вигляд і якість. У день, коли наша філія отримала логотип UA: ВОЛИНЬ, я була у відпустці. Пам’ятаю, як дзвонили колеги  і раділи, що «ми це змогли». Цей логотип і справді додавав сил. За ці три роки важко виокремити щось конкретне і сказати от це вдалося відпрацювати найліпше. Наші інформаційні випуски жваво обговорюють, до студій телефонують слухачі і глядачі. Можна довго перелічувати наші маленькі перемоги. Є й помилки. І це нормально, бо ми на них вчимося. Як працюємо? Ми усі — новинарі й фахівці діджитал-платформ, оператори і режисери — працюємо в одному величезному ньюзрумі. Це дає можливість разом і швидко реагувати на події. Ми багато вчимося, а ще більше досвіду здобуваємо на практиці. По-друге, бачу, що колеги, усі без винятку, вболівають за свою ділянку роботи. Це найприємніше. За кожним телевізійним чи радійним випуском новин «стоїть» кілька фахівців, кожному хвилинному включенню у прямий ефір передує шалена підготовка, кожен відпрацьований марафон чи спецефір — це робота практично усієї філії. Ну і працюємо далі, бо попереду — найцікавіше», — ділиться шефредакторка Суспільного Волині Лариса Літвіцька.

У жовтні 2020 року в ефірі UA: ВОЛИНЬ був реалізований проєкт «Виборчий округ. Місцеві» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що мав на меті налагодити діалог між владою та виборцями, надати аналіз діяльності осіб на виборних посадах. З 5 по 22 жовтня В ефір телеканалу UA: ВОЛИНЬ вийшло 11 телевипусків по 50 хвилин та радіоверсії передачі. Участь у проєкті взяли 34 суб’єкти виборчого права: кандидати на посаду Луцького міського голови та кандидати у депутати Луцької міської та Волинської обласної рад. Команда поставила за мету надати глядачеві неупереджену, достовірну, збалансовану інформацію, а всім кандидатам — рівні умови. А 12 листопада Суспільний мовник Волині  став майданчиком для діалогу кандидатів на посаду міського голови Луцька, провівши дебати між претендентами на посаду міського голови.

У вересні 2020 року на UA: ВОЛИНЬ та всіх регіональних телеканалах Суспільного вийшов проєкт, відібраний на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» «Геолокація: ВОЛИНЬ». А із травня 2021 року — транслюється цикл екологічних журналістських розслідувань «Червона лінія». Незабаром — старт нового конкурсного проєкту, документального серіалу «Українське підпілля на Волині».

Також щодня в ефір виходить прямоефірне ток-шоу «РадіоДень» спільний спецпроєкт Українське радіо Луцьк та телеканалу UA: ВОЛИНЬ у якому оперативно висвітлюють і аналізують найважливіші суспільні подій міста й області, присвячені регіональному розвитку, економіці, соціальній сфері, здоров’ю, транспорту, праву, антикорупційному руху тощо. Окрім того, в ефірі Українського радіо Луцьк щобудня звучить інтерактивна прямоефірна інформаційно-аналітична програма «Тема дня» та низка авторських проєктів на різну тематику.

«За останні три роки контент Українського радіо Луцьк суттєво змінився. Всі ефіри для волинян і про волинян. Разом із гостями передач намагаємося обговорити і висвітлити проблему з усіх сторін, так як цього вимагають стандарти Суспільного мовлення. Нам почали більше довіряти слухачі й глядачі: телефонують, приходять у редакцію. За цих три роки ми навчилися працювати не лише в радіо-, а й телеефірі. Завдяки цьому радіо стало сучасним і вийшло на якісніший рівень. Українське радіо Луцьк — це майже 2 години мовлення щодня. Слухають нас на проводовому діапазоні у Луцьку на FM частотах по всій області, а з 12:17 до 12:40 ще й мають можливість дивитися на телеканалі UA: ВОЛИНЬ», — каже редакторка Українського радіо Луцьк Оксана Кривцун.

 

Читайте також: Слухайте UA: Українське радіо Луцьк

Ведучі Українського радіо Луцьк, окрім роботи над суспільно-важливими темами, працюють над авторськими проєктами, які також пов’язані із висвітленням окремих напрямів життя краю. Зокрема, Ольга Шарута розповідає про представників різних народностей на Волині в передачі «Наша громада», Марія Таранко разом із людьми з інвалідністю досліджує можливості їх реалізації в  «Світі інклюзії», Вікторія Куманська у «Метаморфозах» шукає шляхи самореалізації в сучасному світі, Вадим Панафідін тримає руку на пульсі в передачі «ПроСпорт». Волинь прикордонна, тому важливою стала тема транскордонної співпраці. Про польсько-білорусько-українські зв’язки, а точніше про контакти волинян з мешканцями Люблінського воєводства (Польща) і Брестської області (Білорусь) йдеться у радіожурналі «Ефект прикордоння». Авторка — Оксана Кривцун.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.