13 годин телеефіру на всю Україну, 5 — на радіо та 24 години трансляцій на діджитал-платформах: Суспільне Волині на «Бандерштаті»

13 годин телеефіру на всю Україну, 5 — на радіо та 24 години трансляцій на діджитал-платформах: Суспільне Волині на «Бандерштаті»

9 сер. 2021

У Рованцях біля Луцька відбувся 15-й ювілейний фестиваль українського духу — «Бандерштат». Суспільний мовник Волині забезпечував інформаційну підтримку та трансляцію події на всю Україну. Найцікавіші виступи фестивалю та розмови з музикантами та гостями можна було переглянути цими вихідними наживо на UA: ВОЛИНЬ, на цифрових платформах мовника та усіх регіональних телеканалах Суспільного.

Загалом, команда Суспільного Волині провела 13 годин прямого телеефіру з музичної сцени фестивалю, який транслювали всі регіональні телеканали Суспільного, 5 годин радіоефіру на Українському радіо Луцьк, 24 години стрім-трансляцій на цифрові платформи — фейсбук-сторінку на ютуб-канал.

   

Перше фото — Валентин Климович. На другому — робота режисерів у ПТС

 

Перше фото — Олександр Кузнецов, друге — Влад Зінкевич, Костянтин Лоцман: робочі моменти

«”Бандерштат” — знакова подія для України і Волині. Ми вже не вперше інформаційно підтримуємо фест і вдруге забезпечуємо трансляцію на всю Україну. Маємо великий і цінний досвід. Вся Волинська філія та колеги із Суспільного, що забезпечують роботу пересувної телевізійної станції, — три дні працювали нон-стоп. Були задіяні всі служби філії. Висвітлення тривало  на усіх платформах мовника, а трансляція двох концертів — і на усіх регіональних телеканалах Суспільного. Працювати у полі завжди непросто, але дуже цікаво. Спілкуємося із відомими музикантами, літераторами, митцями, звукорежисерами. Потрібно передбачити всі форсмажори і примхи погоди. Подбати про електропостачання, стабільний доступний інтернет, навіть юридичні нюанси. Досвід показав, що заплановані обсяги прямих трансляцій можуть змінюватись. У нашому випадку — вечірні трансляції двох концертів 7 та 8 серпня збільшились на годину. Із передбачених 11-ти годин, відпрацювали – 13. Завдяки цілодобовому мовленню, — показали усе найцікавіше», — говорить продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

Олена Собець у виїзній студії

Олександр Ватащук, Петро Потієвський

«Це не просто цифри. За ними — титанічна робота колективу Суспільного Волині і колег зі Львова. Перед цим — тижні підготовки. Кожен, хто працював на фесті, зробив можливе і неможливе для того, щоб цей фестиваль побачили і почули мільйони глядачів та слухачів.  Хочу подякувати за роботу, найперше, технічній службі і особливо її керівнику, головному інженеру Анатолію Опейді. Дякую особисто Олександру Каліщуку, Олексію Роговському, Олександру Кузнєцову, Назару Свириду, телеоператорам - Валентину Клімовичу, Віктору Легеньковському, Петру Потієвському, Олександру Ватащуку. Особлива подяка Вадиму Самчуку, який працював за камерою з 17:00 до 2:30 ночі. Висловлюю сердечне спасибі радійній команді у складі: Оксани Кривцун, Ольги Шарути, Марії Таранко та Олени Собець, а також усім журналістам, які висвітлювали захід: Ларисі Літвицькій, Оксані Євпак, Богдані Шевчук. Хочеться відзначити Вадима Панафідіна, який о 6:00 ранку розповідав як прокидається Бандерштат, познайомив зі спікерами на гутірках, а потім до пізнього вечора разом із сім’єю насолоджувався атмосферою фестивалю. Щиро дякую нашим незмінним ведучим Владу Зінкевичу та Сергію Ткачуку, які два дні вели телевізійну версію фестивалю. Подяка юрисконсультці філії Мар’яні Вовк, яка оперативно забезпечила підписання договорів з виконавцями і гуртами, головній режисерці Анжелі Шабалі, а також усім, хто працював протягом усіх трьох днів у полі, пересувній телевізійній станції, апаратних, на випуску», — емоційно коментує менеджерка Волинської філії Суспільного Людмила Гетманчук.

Менеджерка філії Людмила Гетманчук

Суспільний мовник Волині вже вчетверте виступає інформаційним партнером фестивалю. За словами Людмили Гетманчук, цьогорічний фестиваль виявився наймасштабнішим і за якістю підготовки до нього і за кількістю трансляцій та ввімкнень.

Менеджерка Людмила Гетманчук, юристка Мар’яна Вовк

«Хочу зазначити, що Суспільне, не лише висвітлює фестивальні активності, а й надає цінну інформаційну підтримку ще до початку події. Завдяки Суспільному і Волинській філії, ті поціновувачі, які не змогли відвідати фестиваль наживо, мали змогу відчути особливу атмосферу “Бандерштату” в будь-якому куточку України, адже трансляція відбулася на всіх регіональних телеканалах мережі Суспільного. Ми щиро вдячні Суспільному Волині за багаторічну фахову інформаційну підтримку. Навіть під час карантинних обмежень 2020 року, коли фестиваль перейшов у онлайн-формат, команда Суспільного мовника зуміла інформаційно підтримати “Бандерштат” та відзняти і показати гутірку із ветеранами УПА», — каже виконавча директорка фестивалю «Бандерштат» Мар’яна Коваль.

 Мар’яна Коваль

Радійна команда Українського радіо Луцьк провела 13 телерадіоефірів, 6 прямих увімкнень до студії з фестивального поля, 20 цікавих розмов із учасниками «Бандерштату». 

Журналістки Марія Таранко, Олена Собець

Журналістки Марія Таранко, Оксана Кривцун у виїзній радіостудії

«У перший фестивальний день проєкт “РадіоДень” ведучі Марія Таранко та Олена Собець провели із виїзної радіостудії на фестивальному полі. А у вечірньому проміжку о 17.25 у проєкті “Тема дня”, разом із гостями радіо говорили про те, чому важливо на тридцятому році незалежності акцентувати увагу на патріотичному вихованні молоді й як цьому сприяє “Бандерштат”. Ольга Шарута і Марія Таранко впродовж трьох днів практикували “прямі” ввімкнення з фестивальних локацій в усіх ефірних годинах. Слухачі мали можливість перейнятися атмосферою, яка панувала на фестивальному полі. Ми з Оленою Собець більше працювали в студії Українського радіо Луцьк. Ефір забезпечував Максим Козак. Увесь цей доробок розмістили на Mixcloud  і YouTube. Було цікаво, змістовно і атмосферно. Маємо нові знайомства, виокремлено чимало тем для опрацювання», — розповідає редакторка Українського радіо Луцьк Оксана Кривцун.  

Оксана Кривцун, Олена Собець, Ольга Шарута на локаціях

На події працювало 28 працівників Волинської філії Суспільного. Крім цього, новинарі щодня готували інформаційні сюжети про найцікавіше, що відбувається на фестивалі, а радійники та телевізійники здійснювали записи на локаціях для майбутньої трансляції на платформах Суспільного Волині.

Фестивальна команда Суспільного Волині

Незмінними ведучими телеверсії концертів 7 та 8 серпня залишились колишні лінійні продюсери Волинської філії Суспільного, а нині: продюсер Дніпровської філії НСТУ — Влад Зінкевич та ведучий Українського радіо Сергій Ткачук.

Сергій Ткачук та Влад Зінкевич

«Ідея, запросити нас знову на ведення телеверсії “Бандерштату” належить продюсеру Волинської філії Суспільного Костянтину Лоцману. Він зауважив, якщо концерти  фестивалю мають постійних ведучих, то і телеверсія Суспільного повинна мати своїх. Враховуючи дружні відносини і  незабутній досвід спільної роботи в команді, захотілось нам із Владом це повторити. Тому ми із задоволенням, без жодних сумнівів, прийняли цю пропозицію. Власний досвід ведення і досвід колег із інженерно-технічної служби, цього року допоміг здійснити все якнайкраще», — розповів ведучий телеверсії «Бандерштату, ведучий Українського радіо Сергій Ткачук.

 

«Зявилось більше технічних можливостей, що значно вплинуло на якість зображення. Глядачі мали можливість побачити чудові кадри з повітря і неперевершений захід сонця на фоні Луцького замку. З висоти побачити флешмоб. Таких художніх кльових кадрів цього року було значно більше. Та й показувати іменитих виконавців, зірок шоу-бізнесу, яких знають не лише в Україні, а далеко за її межами, почесно, відповідально і дуже приємно. Ми читали в коментарях під трансляціями на ютубі, які практично розривали глядачі, вітання з Риму, Маямі, Каліфорнії, Праги, з усіх куточків України. У мережі та телевізійному ефірі нас дивився весь світ. На мою думку, телеверсія та діджітал-версія “Бандерштату” охопила значно більшу кількість глядачів», — каже ведучий телеверсії «Бандерштату», продюсер Дніпровської філії Суспільного Влад Зінкевич.

Влад Зінкевич та Сергій Ткачук

Цьогоріч на «Бандерштаті» виступали українські музиканти: Бумбокс, БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, ТНМК, Олександр Положинський, KARNA, Жадан і собаки, Саша Чемеров, Фіолет, Один в каное, Mad Heads, DAKH DAUGHTERS, ФлайzZzа, Серцевий напад, Широкий лан, MARMUR, Цвях.

«Ми дуже раді, що “запартнерились” із таким всеукраїнським медійним партнером, як Суспільне, що дає можливість “Бандерштату” бути присутнім майже в усіх куточках України, Це — важливо для нас», — говорить лідер гурту «Фіолет», письменник, арт-директор фестивалю «Бандерштат» Сергій Мартинюк.

Сергій Мартинюк

Сергій Мартинюк на гутірковій сцені

Особливістю події була гутіркова сцена, на якій традиційно виступили авторитетні для молоді письменники, поети, культурні, громадські діячі, українські військові, науковці, політики, ветерани УПА та учасники бойових дій на Сході України.

 

Однією із соціальних місій «Бандерштату» є відкритість для людей з інвалідністю. Захід створює умови для соціальної адаптації учасників бойових дій на Сході України, які мають право скористатись безплатним входом. Так само вільний вхід на територію фестивалю мають діти до 12 років у супроводі батьків.

«Бандерштат» – єдиний триденний фестиваль українського духу. Він сімейний і безалкогольний, а відтак доступний і комфортний для безпечного дозвілля усією родиною, підтримує принципи здорового способу життя. Генеральний інформаційний радіопартнер «Бандерштату» — Радіо Промінь.

Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо ( Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на на цифрових платформах мовника:

*«Бандерштат-2021» відбувся за підтримки Українського культурного фонду в межах програми «Знакові події історії України».