Біля контейнерів на вулиці Агатангела Кримського у Луцьку - розкидане сміття

11:45, 12 лют. 2019
 
Біля контейнерів на вулиці Агатангела Кримського у Луцьку - розкидане сміття

   Лучанка Віра Макар, мешканка вулиці Агатангела Кримського, розповіла Суспільному: півроку звертається в різні інстанції, аби біля контейнерів зі сміттям прибирали. Жінка каже: результату немає, комунальники перекладають обов’язки один на одного.

Машина комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» від’їжджає з місця, де щойно прибирали сміття на вулиці Агатангела Кримського. Територія біля контейнерів, де працювали комунальники, валяється непотріб. Поряд ще одна площадка зі сміттєвими бакам, де прибирали вчора. За ними тротуар, на якому лежить сміття.

Віра Макар,  лучанка: « Неможливо пройти, скоро щурі тут заведуться та таракани. Ми платимо такі гроші «МЖК», сміття забирають, а воно все розсипається, дзвонимо і ніхто не реагує. Особисто я дзвонила в «МЖК», мені кажуть, що не їхнє, це «Луцькспецкомунтранс». Я заїжджала туди, і кажуть: дається 2 хвилини на вивіз контейнера одного і вони не мають час, щоб прибирати.»

Віктор, лучанин: "Останній час таке, а так було нормально. От зима настала й таке маємо."

Володимир Каплюк, лучанин: «Ми платимо гроші, але чому не прибирають – я не розумію. В ЖУКу кажуть, що людям 3 місяці не платять зарплату, ну, тоді зрозуміло, то так і відносяться до роботи своєї, це бардак такий взагалі.»

Мар’яна, лучанка: «Є тут така проблема, що сміття рідко забирають. Щоб тут якась інфекція не поширилася!»

Директор товариства «МЖК», яке обслуговує будинки та територію довкола, Валерій Ковалюк каже: вивезенням сміття підприємство не займається з лютого минулого року. І продовжує: це компетенція «Луцькспецкомунтрансу».

Валерій Ковалюк, директор товариства «МЖК»: «Це контейнерна площадка, відповідно за неї відповідальний той, хто прибирає сміття. Коли ми обслуговували, то ми його прибирали.»

Керівник комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» ситуацію прокоментував так:

Валерій Кузьмич, директора ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс»: «Однозначно, що територію за контейнерною площадкою ми не будемо , там є відповідальні люди з ОСББ чи ЖЕКу й прибирати територію навколо смітників ми не будемо. Це не наші функції, адже люди за це отримують кошти в оплаті за утримання житла, відповідно воно повинно прибиратися і вивозитися на полігон.»

Із запитанням: «Хто має прибирати сміття і коли вулиця буде чистою?» - звернулися до директор департаменту ЖКГ міста Юрія Крася.

Юрій Крась, директор департаменту ЖКГ Луцької міськради: «Давайте почнемо з того, що чисто не там де прибирають, а там - де не чистять. От вчора там прибирали, а сьогодні знову засмічено, копаються там безхатьки. Щодо прибирання - то під контейнерами прибирає «Луцькспецкомунтранс». Може не завжди чисто, але на Привокзальному, де люди навчені менше смітити, то там вигляд тих майданчиків кращий!»