У Луцьку 110 педагогів четвертої гімназії вакцинувалиcя від кору

13:21, 25 січ. 2019
 
У Луцьку 110 педагогів четвертої гімназії вакцинувалиcя від кору

У Луцьку 110 педагогів четвертої гімназії вакцинувалиcя від кору. Волинь не є лідером поміж інших областей із захворюваності на кір, - каже головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко. Медик каже: у зоні ризику ті, хто у роботі контактують з великою кількістю людей, серед них і педагоги, яким повторна вакцинація необхідна. Вчитель фізичного виховання Юрій Волинець хворів кором. Нині, каже, вирішив ревакцинуватися. Разом із ним зробили щеплення від кору 110 вчителів Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького. Директор гімназії Олександр Мишковець розповів: у навчальному закладі двоє школярів  захворіло на кір, із середи  припинили навчання двох сотень невакцинованих дітей.

Олександр Мишковець, директор Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького: « Ми погодили із колегами, що можна організувати вакцинацію і ревакцинацію. Був присутній лікар, який оглядав вчителів, лікар, який робить цю вакцинацію. Були люди, які не можуть отримати щеплення, таких є четверо).

Надія Шеретюк, вчителька математики Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького: «Всі, хто записався, добровільно зробили це щеплення. Абсолютно ніяких протипоказань немає. Тому що ми усвідомлюємо, що це є необхідна річ».

Людмила Боярчук, вчителька історії Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького: «Навчалася у 7-8 класі,  я хворіла на кір і безперечно в мене є якийсь природній імунітет.  Але, як людина освічена, то я розумію, що є проблема ревакцинації».

Олександра Санжерівська, бабуся учня: « Я не знаю, чи була привита, але я в 21 рік перехворіла кором. Це дуже тяжкі наслідки. Я майже півроку не бачила. Отак прийду на роботу, попрацюю і все, сіра пилина. В мене усі привиті і діти, і внуки, правнуки»

Шкільна медсестра Тетяна Распопова розповіла, що вакцину у школу привезли у спеціальних сумках-холодильниках. Із 110 вчителів, які зробили щеплення від кору, було 8 людей, які мали протипокази щодо проведення вакцинації. Скарг ні від кого не надходило - - каже пані Тетяна.

Тетяна Распопова, медсестра КП «Луцька міська дитяча поліклініка»: «Вчитель приходив і лікар опитував. Він питав, чим хворіє, як себе почуває, чи не хворів ближчим часом. Потім проводилась термометрія - вимірювання температури тіла, далі лікар вислуховував, оглядав слизові і коли він бачив, що стан здоров’я все гаразд, давався дозвіл на проведення щеплення».

Ростислав Дудік, сімейний лікар КП «Луцький ЦПМД»:  «98 відсотків працівників колективу  повинні бути щеплені, щоб був колективний імунітет.  А якщо цього не має, то є ризик захворювання. Наша установа вже щепила 3 тисячі осіб дорослого населення. Вакцини є  у нас у повному обсязі».