Арт-терапевтичне заняття у Заболоттівській спецшколі

18:25, 24 січ. 2019
 
Арт-терапевтичне заняття у Заболоттівській спецшколі

У Заболоттівській спецшколі відбулося арт-терапевтичне інтеграційне заняття у рамках благодійного проекту «Серце віддаю дітям». Його провели волонтери арт-студії «П’ятерня» за підтримки Служби безпеки України в області. Шестикласниця  Валерія Нагаловська перед арт-терапією розповідає знімальній групі, що чекає від заходу. 

 Валерія Нагаловська, учениця Заболоттівської спеціальної ЗОШ:  Подобається, я люблю малювати. Це класно, коли приїжджають. Веселіше, день швидше минає.

Дітей у школі - 115. Взяли участь у нинішньому терапевтичному занятті - сімдесят. Діти за допомогою волонтерів, вихованців арт-студії «П’ятерня», створили малюнки на  футболках. Шестикласниця Валерія Нагаловська малює серце.  Волонтер Микола Мялковський приїхав на захід з Польщі, там здобуває  освіту.  Каже: арт-урок у Заболоттівській спецшколі пропустити не зміг би,  утретє малює разом із вихованцями закладу. 

 Микола Мялковський, волонтер: Ми завжди імпровізуємо,  ніколи не йде усе по плану. Кожна дитина має своє бачення. Хтось хоче лишити відбиток на футболці, хтось хоче один колір, хтось інший колір.  Ми не ставимо чітких критеріїв, заохочуємо імпровізацією, інтерпретацією.”

Анна Рарог, волонтерка: Це приносить неабияке задоволення.  Це чистить вашу карму, діти потребують спілкування, діти потребують тепла.”

Олександр Середа, учень Заболоттівської спеціальної школи: Які емоції, які враження від сьогоднішнього заходу? Супер, круто! Що ви зобразили на своїй футболці? – прапор України.

Галина Черниш, волонтерка, художниця: Я бачу, що всі діти принаймні, ніхто не плакав, усі задоволені і всі зробили гарні роботи. І це така нагорода, що я не знаю, що може бути краще.

Тетяна Мялковська, керівниця арт-студії «П’ятерня», арт-терапевтка: “Основний меседж – це обняти, подарувати від серця до серця любов. Наш проект так і називається «Серце віддаю дітям», бо, насправді, допомогти собі можна лише тоді, коли ти допоможеш тому, кому важче ніж тобі.”

Директорка Заболоттівської спеціальної ЗОШ  Тетяна Арендарук каже: вихованці її закладу  потребують не лише догляду, а й уваги і любові. Цей захід, з її слів, має хороший вплив на дітей.

Тетяна Арендарук, директорка Заболоттівської спеціальної ЗОШ: “Їх емоційно-вольова сфера розвивається, під дією цих заходів, які нам привозить Тетяна Мялковська, такі неординарні, творчі завдання, методики. Дітки люблять їх, вони починають вірити у себе, в свої сили.

Після малювання відбувся вихованці школи влаштували показ у авторських футболках і фотосесію.