Луцькі школярі долучилися до Всеукраїнської акції «Естафета єднання»

12:46, 16 січ. 2019
 
Луцькі школярі долучилися до Всеукраїнської акції «Естафета єднання»

 «Соборна Україна - очима дітей». До створення книги під такою назвою долучилися луцькі школярі. На її  сторінках – малюнки із зображенням майбутнього України, таким, яким його уявляють діти.  Мальовану книгу створюють  в рамках Всеукраїнської акції «Естафета єднання». Її написання   приурочили до століття Акту Злуки Української Народної Республіки та ЗУНР.

9-річні Емілія Сулік та Євгенія Кардаш разом з однолітками малюють волинську сторінку книги  «Соборна Україна - очима дітей».  Школярі зібрались в обласній бібліотеці для дітей. Під керівництвом художниці Тетяни Кравченко діти зображують озеро Світязь та Луцький замок.

«Богданчик, розкажи, чому ми малюємо саме замок, тому що він є символом Луцька і усієї області»

Мальована книга «Соборна Україна- очима дітей»  – частина Всеукраїнської акції «Естафета єднання». Вона стартувала торік у грудні у Фастові  і приурочена до століття Акту Злуки УНР і ЗУНР, розповіла бібліотекар Олена Сілкова. Зараз книга мандрує регіонами України, у різних містах її аркуші  розфарбовують місцеві школярі.   

Олена Сілкова, завідувачка читального залу обласної бібліотеки для дітей: «Ця книга естафетою передається від області до області і в ній діти малюють, щоб побачити ту Україну, яку хочуть бачити в майбутньому, ця книга буде передаватись в інші області».

Сьогодні  маленькі читачі малювали картини і для майбутньої виставки, яка експонуватиметься у книгозбірні. Людмила Остапчук допомагала своїм онучкам Софії і Юлії.

Софія Остапчук, малює  майбутнє України: «Я малюю Україну, вона гарна, щира, багата повинна бути, незалежна».

Людмила Остапчук, малювала разом з онуками: «Ми українці, ми повинні бути справжніми українцями, повинні пояснювати своїм дітям, ростити гідну зміну, щоб діти знали, що країна вільна».

 Ярослав Самчук, малює майбутнє України: «Я малюю герб, прапор, калину, хочу свою Україну бачити мирною, щоб вона була гарна».

Україну, про яку мріє,  малювала школярка Діана Яремчук.

Діана Яремчук, малює майбутнє України: «Я - українка, я хочу розмалювати цю книгу. що ти знаєш про день Соборності? Ми ще не вчили».

Декілька годин роботи – і волинський аркуш книги заповнений. Презентують спільну роботу дітей України  22 січня на Софіївській площі у Києві.