47 країн світу відвідав за два роки лучанин Дмитро Демчук

12:28, 16 січ. 2019
 
47 країн світу відвідав за два роки лучанин Дмитро Демчук

47 країн світу відвідав за два роки лучанин Дмитро Демчук. Подорожуватиме й далі, розповідає студент-мандрівник Майже у півсотні країнах світу лучанин побував за два роки. Це країни Європи, Близького сходу та Єгипет. Хлопець розповів, що захопився подорожами ще у дитинстві.

Дмитро Демчук, мандрівник: "Коли я записався на спортивне орієнтування. У нас була дуже хороший тренер, яка і виховала мене у спортивному і пригодницькому дусі, що зараз Ви мене бачите такого, як я є. Не заперечую і мамину вдячність. З цього і все почалося, адже ми почали їздити у Львів та інші міста на змагання. І з того почалися подорожі вже у дитинстві".

Згодом, розповідає Дмитро, вирішив подорожувати автостопом.
Дмитро Демчук, мандрівник: "Звичайно, усе починалося з України. Ми працювали з товаришем на роботі і він мені запропонував поїхати автостопом. А я йому кажу: “Богдане, та що ти таке кажеш. Мене мама нікуди не пустить”. А наступного дня я йому вже сказав: “давай спробуємо.”
Першими українськими містами, які відвідав Дмитро, були Тернопіль, Київ, Хмельницький, Харків. Далі таким способом поїхав у Європу. Першою країною стала Польща, - каже він.
Дмитро Демчук, мандрівник: "Це, переважно, звідти були усі вильоти. Друга країни одразу після Польщі — це була Франція. Мені дуже хотілося побачити Париж, побачити Ейфелеву вежу і Лувр. Тому я вибрав перший Париж. Я знайшов квиток за 10 євро. Я переїхав із Луцька до Варшави і з Варшави потім вилетів у Париж за 10 євро. Далі до Іспанії. І це була моя така самостійна подорож".

Дмитру сподобалася Норвегія. Там, каже 22-річний мандрівник, він побував уже тричі.
Дмитро Демчук, мандрівник: "Я дуже хотів відвідати північну частину за полярним колом. І також мені тоді це вдалося з другом. Ми тоді прилетіли із другом, перелетіли до островів, трошки північніше і ця точка мені найбільше запам”яталася. Піднялися на вершину близько 600 метрів і звідти відкриваються дуже класні пейзажі. І так було три вершини, звідки ми переїхали північніше. Це знаходиться за межами полярного кола".
Із собою, говорить хлопець, бере їжу на два-три дні подорожей та до двох сотень євро.
Дмитро Демчук, мандрівник: " Моя перша подорож була з більшим бюджетом. Це було близько 200, 300 євро. Тому що в мене вкрали рюкзак в Барселоні і в мене пішло трішки більше коштів. А от друга подорож, яка охопила 9 країн, 9 тисяч кілометрів автостопом і потратив близько 160 євро. Це з двома перельотами, за переїзди, харчування, проживання, все що можливо".


Коли гроші закінчувалися, доводилося ось так виходити з ситуації, розповідає Дмитро.
Дмитро Демчук, мандрівник: "Я просто ходив у кафе і ресторани запитував про безплатну їжу, яку вони можуть дати безплатно. Тобто ту, яка виходить із терміну придатності і вони мені її можуть дати просто так. В деяких кафе і ресторанах я пропонував, щоб протерти столик, помити підлогу чи ще щось за деякі кошти або за харчування".
Мандрівник обожнює свій край, бо каже: Волинь дуже близька до Європи.

Дмитро Демчук, мандрівник: "Дуже гарні місця, такі як Шацькі озера. Я в дитинстві дуже часто бував у походах, ми обходили із Торчина, по різним історичним пам”яткам. Практично всюди, крім, Володимир-Волинського району і Нововолинська. Але, точно ще відвідаю".
Дмитро Демчук розповів, що ще хоче побувати на Мадагаскарі, в Індонезії та Мексиці.