У Луцьку утворилося звалище із непроданих ялинок

10:54, 3 січ. 2019
 
У Луцьку утворилося звалище із непроданих ялинок

У Луцьку підприємці залишили на вулиці ялинки і сосни, які не продалися до Нового року. Дерева так і залишилися лежати у місцях, де розташовувалися ялинкові базари. Один з ялинкових ринків в обласному центрі був поблизу луцького РАЦСу. Зараз тут - залишки хвої. Прибиральниця, яка нам відмовилася назватися, каже: напередодні тут було чимало сосен і ялинок.

Прибиральниця: "Хто залишив? Ті, що ялинки продавали, і хто його має прибирати? Багато тут ялинок було? Дуже багато.Комунтранс вивозив учора. Я прибираю і бачите що залишили. І це щороку таке. От хай прийдуть і приберуть. Тут подивіться що робиться".

Це - проспект Відродження у Луцьку. Тут лежать сосни, які вартували ще кілька днів дві-три сотні гривень, - розповідає лучанин Анатолій.

Анатолій, лучанин: "Я б їх повісив би за це діло. То хай прибере за собою, чого ж він залишив його тут. А Ви собі не хочете взяти сосну чи ялинку? Для чого вона мені. Я ставлю шучну. У мене син сказав, що не треба рубати, доставати, адже чисто буде і прибрано. Тут продавали навіть, гілочки, а тепер залишили, навіщо, хай забирають із собою. Це ж їх сміття".

Керівниця прес-служби обласного управління лісового і мисливського господарства Світлана Думська розповіла: підприємці, які торгували хвоєю, повинні були укласти угоду з житлово-комунальними підприємствами міста щодо прибирання пунктів продажу хвойними деревами. Чия прогалина, що ялинки і сосни в обласному центрі залишені напризволяще, зараз складно сказати — каже вона.

Світлана Думська, керівниця прес-служби ВОУЛМГ: "Нам теж дуже шкода, що вони там і залишилися лежати. Ми і напередодні ялинкової кампанії і вже в процесі, коли відбувається реалізація ялинок, наші клієнти, це переважно оптові покупці, хоча є і звичайні громадяни, але менше. Ми їм наголошуємо на тому, що ялинку можна повернути і в держлісгопс, де її подрібнюють і використовують як паливо. Крім того, в Маневичах в нас є виробництво екстракту хвойного, натуральної олії, що переробляється від хвої. Не секрет, що луцький зоопарк поки що хвоя зелена і “жива”, можна відвезти в зоопарк. Це для тварин дуже гарний харч".