Ситуація на Волині у зв"язку з погіршенням погодних умов

15:19, 17 гру. 2018
 
Ситуація на Волині у зв

Упродовж вихідних в травмпункт Луцької міської лікарні звернулися два десятки пацієнтів. Про це розповів лікар-травматолог Ігор Шпетун.

Ігор Шпетун, лікар-травматолог: "Коли почалася справжня зима, 13 числа було 46 пацієнтів, з 14 по 15 кількість пацієнтів однаковова: 37 - 38, переломів з них до 10. На вихідні кількість переломів збільшилася. 15 - 10 переломів, з них одна госпітлазація в травматологічне відділення. 16 числа було 13 переломів, надавали відповідну спеціалізовану допомогу і пацієнти йшли на амбулаторне лікування".

Пацієнт Ігор Привиденець говорить про нерозчищені дороги та ожеледицю.

Юрій Привиденець, травмований: "Випихав машину з кювету, із снігу не міг виїхати, от і підвернув так".

За останню добу роботи додалось і рятувальникам. Пожежно-рятувальні підрозділи півтора десятки разів виїздили на допомогу водіям, які потрапили у снігові замети.

Володимир Нестеров, речник УДСНС в області: "Зокрема, вивільнено з таких снігових заметів 16 транспортних засобів, з них дві карети швидкої допомоги, в яких перебувало шестеро громадян, аварійно-рятувальні роботи проводидися майже по всій області. сьогодні вже зареєстровані три виїзди для допомоги водіям у Рожищенському, Ратнівському та Ковельському районах".

Минулими вихідними територію області перетинав активний циклон із Балкан. Внаслідок цього погіршилися погодні умови. Зокрема, спостерігалися снігопадли, подекуди сильні, на дорогах ожеледиця, хуртовини. Опади наблизилися до половини місячної норми. Про це нам розповіла синоптик обласного гідрометеоцентру Леся Пасічник.

Леся Пасічник, синоптик Волинського гідрометцентру: "В понеділок та у вівторок ще опади утримаються, правда інтенсивнітсь їх зменшиться, Сьогодні очікується сильнйи сніг, а у вівторок вже вдень він буде незначним. Надалі опади припиняться.

Зі слів Лесі Пасічник, температура повітря знизиться вночі до 14 градусів морозу, вдень до 8 з позначкою мінус.