У Луцьку перебої з водопостачанням через ремонт водогону

19:05, 26 лис. 2019
 
У Луцьку перебої з водопостачанням через ремонт водогону

Частину водогону, яку працівники КП «Луцькводоканал» обіцяли полагодити упродовж дня, станом на 19:00 годину не відремонтували. Нагадаємо, у зв’язку із заміною 16 метрів  магістрального водогону на вулиці Дубнівській, 26 у Луцьку, у мережі  цілий день  - понижений тиск водопостачання. Від ранку в районі проспекту Соборності, Відродження, у центрі та в районі старого міста вода подавалася із перебоями, розповів Суспільному головний інженер КП «Луцькводоканалу» Сергій Строк. У  житлових будинках у центральній частині міста впродовж дня – перебої із постачанням холодної води.

Геннадій Кравчук, мешканець вул. Прогресу у Луцьку: «Ви запаслися водою? Так, чайник стоїть.  На добу-дві вистачить»

Мешканець вулиці Прогресу у Луцьку Віталій Лукашенко каже: вода з крану тече слабо. Про можливі перебої із водопостачанням, продовжує чоловік, знав.

 Віталій Лукашенко, мешканець вулиці Прогресу: «Усе, що було порожнє в домі, то все набрали».

У дошкільному навчальному закладі № 5 Луцька теж запаслися водою, каже заступниця завідувачки Ольга Горбач. Показує:  холодна вода є. З її слів, від котельні, припинили подачу гарячої води, бо холодна туди надходить з низьким тиском і нагріти її не можуть.

Ольга Горбач,  заступниця завідувачки з господарства Луцького ДНЗ №5: «Холодною водою ми користуємося, а гарячої немає. Вона відсутня. Ми чекаємо, що завтра будемо із гарячою водою».

Це - Луцька спеціалізована школа№1. Сьогодні дорослі прийшли забирати дітей з уроків раніше.

Галина Чепелінська, бабуся школярки: «Подзвонили, сказали: треба забрати о пів на 16-ту».

Директор школи Андрій Киця розповідає: у школі відмінили два останні уроки, через перебої постачання води.

Андрій Киця, директор Луцької спеціалізованої школи №1: «У зв’язку із тим, що , каже до цього часу не зможемо забезпечити санітарно-гігієнічні умови, які вимагають державні санітарні правила».

Директор  каже: були готові до того, що води може не бути із 9 до 18-ої години.

Андрій Киця, директор Луцької спеціалізованої школи №1: «Воду для потреб їдальні ми заздалегідь підготували. Не було такого, щоб не було зовсім води, був просто менший тиск води і як правило, на першому поверсі вода була, другий-третій поверх були без води».

Андрій Киця додає: воду, якою запаслися, використали. На цих кадрах: ділянка центрального водогону на вулиці Дубнівській, 26 у Луцьку, її ремонтують. 16 метрів труби замінюють, каже  головний інженер КП «Луцькводоканал» Сергій Строк. З його слів: впродовж осені тут сталося 10 поривів, тому вирішили терміново міняти труби.

Сергій Строк, головний інженер КП «Луцькводоканал»:  «На жаль, це не так швидко проводиться, як хотілось би, тому, можливо, роботи затягнуться. Є понижені тиски, на жаль, така система водопостачання. Як тільки відновляться тиски. Відновиться водопостачання. Після відновлення робіт нам необхідно буде промити мережу, випустити надлишкове повітря. На це потрібен час».

На ремонт з бюджету міста виділили близько 420 тисяч гривень, каже Сергій Строк. Зі його слів,  ремонт сьогодні триватиме допізна.