У суді Луцька розглянули справу щодо побиття дитини

16:20, 15 лис. 2019
 
У суді Луцька розглянули справу щодо побиття дитини

У Луцькому міськрайонному суді відбулося підготовче засідання в Кримінальному провадженні відносно волинянина Володимира Шводи, який наприкінці серпня цього року в селі Боратин біля одного із місцевих магазинів вдарив п’ятирічного хлопчика. Цей факт зафіксували камери спостереження. 

О дев’й ранку стартувало підготовче судове засідання у Кримінальному провадженні відносно Володимира Шводи. Чоловік вдарив на вулиці дитину. 

Суддя Ярослав Артиш: «Обвинувачений Швода обвинувачується у вчиненні злочину невеликої тяжкості, нижня межа санкції не перевищує 5 років позбавлення волі». 

Це трапилося наприкінці серпня біля одного з магазинів у селі Боратин. На відео із камери спостереження видно, як хлопчик підбігає до холодильника з  морозивом. Поблизу розмовляють двоє чоловіків — один з них завдає дитині удар.

Дитину з відео звати Дмитрик. Йому 5 років. Володимиру Шводі, який вдарив малого - за 40. Поки мама хлопчика розмовляла зі знайомою, малий побіг вибирати морозиво, розповідає бабуся хлопчика. 

Бабуся Ніна Васильєва: «Сьогодні набив цю дитину. Завтра поб"є іншу, бо йому ніхто нічого не каже». 

Батько хлопчика каже, що не став з’ясовувати взаємини з кривдником сина,  хоче домогтися кримінальної відповідальності для нього. 

Батько Євген Васильєв: «Він, як я зрозумів, так і не усвідомлює що зробив. Людина не розуміє цього.  Він говорив, що нехай буде суд. Йому, за його словами, нічого не буде. Заплатить штраф та й усе. покарання має бути, щоб такого не було більше». 

Обвинувачений Володимир Швода: «За що мені соромно? За те, що я її відпихнув чи за те, що та дитина ходила гроші зшибала. (ред., - П’ятирічний хлопчик із Вас зшибав гроші?)  Я пішов звідти, відійшов. Що я дитини підбіг перший чи що?  Її не вдарив, я її штовхнув». 

Під час підготовчого судового засідання  Володимир Швода звернувся до судді, що хотів би уникнути судової тяганини, укласти мирову угоду із сім’єю Васильєвих.

Суддя Ярослав Артиш: «Для того мають бути якісь домовленості. Сісти по-людськи поговорити. Просто хочу примирення, то так не вийде. (Впровадження за статею 125 ККУ ч. 1 -- це так звана справа приватного обвинувачення.) (Вона починається за заявою потерпілого і так само справа може бути закритою за заявою, якщо сторони досягнуть примиреного. Крім того, може бути досягнуто домовленість шляхом укладення відповідної угоди: це вирок, але призначається міра покарання за погодженням сторін. 

Батько малого Євген Васильєв каже, що домовлятися не готовий. За його словами, у сина психологічна травма. 

Наступне засідання у цій справі відбудеться за 2 тижні.