Перейти дорогу та вижити, - встановити світлофор просять мешканці Володимирської у Луцьку

18:14, 12 лис. 2019
 
Перейти дорогу та вижити, - встановити світлофор просять мешканці Володимирської у Луцьку

Перейти дорогу та вижити, - мешканцям вулиці Володимирська набридло щодня перетинати пішохідний перехід за цим правилом, -розповіла Суспільному лучанка Тетяна Калиновська. Сьогодні люди зустрілися із першим заступником Луцького міського голови Григорієм Недопадом. Йому передали звернення із проханням встановити світлофор поблизу переходу, де 24 жовтня  автомобіль «Volkswagen Passat» збив 10-річну Соломію Бенедик. Дівчинка згодом померла в лікарні. 

Мама дівчинки Ольга Бенедик прийшла разом із мешканцям вулиці Володимирська на зустріч із першим заступником  Луцького міського голови Григорієм Недопадом. Жінка каже:  хоче аби міська влада почула людей і встановила світлофор поблизу пішохідного переходу, де 24-го жовтня збили її 10-річну доньку Соломію.

Мама Соломії  Ольга Бенедик: «В мене є ще одна дитина, теж любить тим переходом ходити, але я кажу йди до комфорту і там переходь. Казали, що тверезий. Побачимо, що зробить».

Недопаду люди принесли заяву з більш як 150-ма підписами мешканців Володимирської. У ній люди просять міську владу встановити світлофор поблизу переходу, де трапився наїзд на дитину.

Мешканка вулиці Володимирська Тетяна Калиновська: «Ми дуже будемо просити і наполягати аби поставили там світлофор. І нехай міська влада передивиться по місту що робиться із світлофорами і зробить порядок».

Юлія Попко розповідає, що водії майже не реагують на пішоходів тому, що набирають швидкість вже від кільця Володимирської: «Я живу там біля цього переходу вже 28 років і трапилося дуже багато смертельних ДТП».

Мешканка вулиці Володимирська Тетяна Білецька: «Буває так, що я із 2 дітьми йду і стою посередині смуги і мене не пропускають водії. Я почуваю себе в небезпеці».

У кабінет Луцького ЦНАПу, де відбулася зустріч із Григорієм Недопадом, не потрапили усі люди.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад: «Найбільш реальним місцем встановлення це навпроти кондитерки. Ми маємо погодити це все із патрульною поліцією. Будь-які дорожні знаки та світлофорні об"єкти встановлюються лише після того як дадуть оцінку організації дорожнього руху. Просто так його де-небудь не можна встановити». 

До кінця тижня, сказав людям Григорій Недопад, відремонтують освітлення поблизу переходу: «Освітлювач пішохідного переходу. Думаю, найближчим часом його полагодимо для того, щоб він освітлював в темну пору доби пішохідний перехід».

Мешканець вулиці Володимирська Сергій Білецький: «Місто говорить багато, але нас задовільнить тільки тоді, коли побачимо реальні якісь дії. А дій, на даному етапі немає.. тільки одна розмова».

Мешканка вулиці Володимирська Юлія Попко: «Ніякої конкретики я не почула. Побачимо».