На пішохідному переході в Луцьку не встановили необхідного дорожнього знаку

15:00, 7 лис. 2019
 
На пішохідному переході в Луцьку не встановили необхідного дорожнього знаку

ОНОВЛЕНО: Зі слів лучанина Андрія Бородавки 7 листопада після обіду дорожній знак встановили.

Смуги пішохідного переходу намалювали, а необхідного дорожнього знака не встановили. Така ситуація на вулиці Кравчука в Луцьку. Місцевий мешканець Андрій Бородавка розповів: школярі бояться переходити дорогу, тому що водії не зупиняються на зебрі.  Місцеві звернулись до патрульної  поліції, ті - до департаменту житлово-комунального господарства. Знака дотепер немає. Коли його встановлять, дізнавалися наші кореспонденти.

Андрій Бородавка, лучанин: «Проблема те, що не дооблаштували пішохідний перехід, машини рідко зупиняються, коли переходять діти дорогу, просимо, щоб повісили знак і зробили освітлення, щоб діти переходили дорогу».

Зі слів Андрія Бородавки, смуги пішоходного переходу поблизу житлового комплексу на вулиці Кравчука в Луцьку комунальники нанесли цього літа. Дорожнього ж знака, що вказує на «зебру», не встановили. Каже: особливо важко перейти дорогу темної пори доби.  

Анна Шевчук, лучанка: «Я водій, я розумію, наскільки це серйозно. Вночі, наприклад, коли водій їде, йому не видно перехід, потрібно, щоб був знак, щоб було відображення, тоді буде зрозуміліше для водія. Коли на дистанції, не розумієш, чи є перехід чи нема. Залежить і від пішоходів, подивитись наліво-направо, зачекати, коли проїдуть машини».

Тамара Лісневич, лучанка: «Часто тут переходите дорогу? Кожен день по кілька разів... машини зупиняються? Не завжди взагалі має бути і для водіїв, і пішоходів, тут дві школи, знаєте, як діти».

Вимогу встановити знак «пішохідний перехід» на цій частині вулиці Кравчука  патрульна поліція до департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради направила у вересні, розповів виконувач обов’язків начальника відділу безпеки дорожнього руху В’ячеслав Кирикилиця.    

В’ячеслав Кирикилиця, т.в.о. начальника відділу патрульної поліції Волині: «Нами отримана відповідь, що знак встановлено, проте в жовтні під час комісійного обстеження було виявлено відсутність того знака. На посадову особу департаменту ЖКГ було складено постанову, тобто притягнуто до адміністративної відповідальності».

У Луцьку дорожні знаки встановлює і обслуговує  приватна фірма, телефоном розповів  начальник  відділу  інженерно-транспортної інфраструктури профільного департаменту Володимир Козел. З його слів,  роботи не виконав підрядник.

Володимир Козел, начальник відділу департаменту ЖКГ: «Приватне підприємство сказало, що даний знак встановлено, через це ми дали таку відповідь патрульній  поліції. Перевірку виконання їх ми робимо вибірково в таких випадках. Дане підприємство зобов’язалося відновити знак до п’ятниці.


Вулиця Кравчука - не єдина в Луцьку, де немає необхідних дорожніх знаків, каже В’ячеслав Кирикилиця.  З його слів, у жовтні цього року інспектори патрульної поліції провели комісійне обстеження доріг  і виявили порушення.

В’ячеслав Кирикилиця, т.в.о. начальника відділу патрульної поліції Волині: «Найбільш типовою проблемою є відсутність дорожніх знаків на багатьох вулицях, також щодо дорожнього покриття- залишаються вулиці з недоліками- ямковість, вибоїни».

За безпеку і комфорт дорожнього руху відповідають органи місцевого самоврядування. Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад каже:  встановлення знаків не є затратним для бюджету.    

Григорій Недопад, перший заступник Луцького міського голови: «Розберемося, де немає, встановимо, і по тому припису будемо діяти по кожному пункту, де відмітка патрульної поліції є, будемо дивитися».

За 9 місяців цього року у Луцьку зареєстровано 789 ДТП. Внаслідок аварій  загинуло 6 осіб, 212 було травмовано.