У Луцьку встановлюють термінали для електронного квитка

15:59, 2 лис. 2019
 
У Луцьку встановлюють термінали для електронного квитка

У Луцьку почали встановлювати термінали для продажу разових електронних квитків і карток для проїзду в транспорті.  Першими їх під’єднують у приміщенні компанії «Сіті кард».  Інженер Костянтин Брагуца розповідає: апарати виконуватимуть декілька функцій.

Костянтин Брагуца, технік з обслуговування терміналів: «Можна купити картку, можна поповнити баланс цієї картки чи купити квиток для разової поїздки. Ви платите за картку 35 гривень, якщо платите більше, гроші йдуть на баланс».

Один із терміналів працює у тестовому режимі. З його допомогою формують електронну чергу пільговиків, які отримують картки для проїзду. Скористалася терміналом пенсіонерка  Світлана Савицька.  

 Світлана Савицька, пенсіонерка: «Звичайно, зручно, кожен має номер, не буде ажіотажу, кожен отримуватиме картку згідно з номером  в черзі».

 Микола Ващук, пенсіонер: «Другий раз прийшов, перший раз не хотів чекати, бо багато людей було. Кажуть, що в суботу менше, то я прийшов сьогодні взяти картку. Бо ж кажуть: не буде талона - не будеш їздити».

 Загалом у Луцьку  буде встановлено  чотири десятки терміналів, розповів директор компанії Садік Яхші. Каже: розташують їх у найбільш людних  місцях міста.

Садік Яхші, директор компанії: «Вони будуть  в приміщенні нашої компанії, в торгових центрах, ЦНАПі, департаменті соцполітики. З наступного тижня,  орієнтовно з середи вони працюватимуть».

 Наразі  адміністратори компанії  «Сіті кард» оформили понад 10 тисяч карток для пільговиків, розповів Садік Яхші. Відсьогодні картки для проїзду можуть купити усі охочі.   

 Марія Тетюрко, представниця компанії: «Вже можна в нас купити звичайну картку і студентську. Просто підходите до нас, кажете, що ви хочете придбати картку, не потрібно стояти в черзі. Ви підходите до нас, кажете: «я хочу купити», ми вам вибиваємо чек і видаємо картку. А потім її  можна поповнити через термінал».

Запровадити електронний квиток у Луцьку планують із 11 листопада.