В управлінні соціальних служб відкрили інтеграційні студії для дітей та молоді з особливими потребами

14:45, 1 лис. 2019
 
В управлінні соціальних служб  відкрили інтеграційні студії для дітей та молоді з особливими потребами

У приміщенні управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відкрили інтеграційні студії розвитку для дітей та молоді з особливими потребами. Ці студії  є продовженням соціального проєкту “Соціальні послуги в громаді”, розповіла суспільному Ліна Галан, керівниця міського управління. У цьому приміщенні зробили ремонт та облаштували його для роботи з такими дітьми, яких у Луцьку 3 з половиною тисячі,  — каже вона. Формуватимуть групи дітей за віком, за нозологіями та можливостями.

Ліна Галан, начальниця управління для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради: «Плануємо працювати у форматі групової роботи. Це тоді, коли ми проводитимемо різні інформаційні, навчальні матеріали, тренувальні, казкотерапія, рефлексотерапія, тренінгова робота. А також у форматі індивідуальних консультацій, психолога, який працюватиме із батьками та дітками.»

5-річний Данило прийшов з мамою Олександрою Гавриловою на відкриття закладу.

 

Олександра Гаврилова, мама дитини з аутизмом, представниця ГО “Повір у себе”: «Воно важливе для усіх наших діток. Тому, що дуже мало таких кімнат, де могли б займатися такі дітки. Зараз відкриття — це дуже чудово нагода ходити туди, займатися. Я вважаю, що будуть якісь дні, в які ми можемо ходити. Сенсорна інтеграція. Щоб дітки розвивалися, не сиділи вдома. Більше їм дають там інформації, як їм поводити серед інших дітей. Як пристосовуватися до нашого середовища.  Такі кімнати потрібні. Чим більше, тим краще.»