Французька фотожурналістка провела арт-терапію для волинських військовослужбовців

15:43, 31 жов. 2019
 
Французька фотожурналістка провела арт-терапію для волинських військовослужбовців

Французька фотожурналістка Гаель Жірб вперше побувала на Сході України в 2017-му. Тоді ж, каже, поблизу Авдіївки потрапила під обстріли. З того часу понад 10 разів їздила на передову. Гаель говорить: упродовж року проводить заняття з арт-терапії для українських воїнів.

Гаель Жірб, французька журналістка, реабілітовує українських бійців: «Бійців посилали на фронт навіть після того, як вони були поранені, але поранені морально. У них були цілі ноги і руки, але внутрішньо вони були зруйновані.»

До Луцька фотожурналістку запросила психолог Олена Звєрєва. Вона теж займається психологічною реабілітацією бійців.

Олена Звєрєва, психолог: «Вона вловлює ті моменти, які просто бачать душу. Це дуже важливо розкриття особистості у фото. Якщо розказати бійцеві, шо у нього постравматичний синдром, а що з тим робити далі. А ость ми малюємо, він малює шляхі виходу.»

Луцьким військовим Гаель запропонувала намалювати власні переживання після побаченого під час війни.

Гаель Жірб, французька журналістка, реабілітовує українських бійців: «Це фото буде роздруковано в 3-х екземплярах. Ми їх просимо використовувати будь-який спосіб. Малювати на цьому портреті те, що вони пережили до війни. На другому портреті ми зображуємо, якими вони були після повернення з війни. І на третьому ми просимо їх зобразити яким вони себе бачать в майбутньому.»