Учні Торчинського ліцею допомагають одиноким пенсіонерам та людям з інвалідністю

15:21, 28 жов. 2019
 
Учні Торчинського ліцею допомагають одиноким пенсіонерам та людям з інвалідністю

  Згребти листя, перебрати овочі, виконати іншу роботу по господарству допомагають одиноким пенсіонерам та інвалідам школярі Торчинського ліцею. Таким чином старшокласники долучаються до акції «Милосердя», розповіла педагог-організатор Ірина Тарасюк.

Учні Торчинського ліцею  із педагогом-організатором навідали  односельчанку Нелю Гергель. Жінка розповіла, яка домога їй потрібна.

Неля Гергель, жителька Торчина: «Мені треба листя згребити, у льосі поприбирати. У льосі стару картоплю вибрати.

Розподіливши роботу, діти взялися її виконувати. Дев’ятикласниця Ірина Бельчикова з іншими школярами підгрібає листя. Вона президент шкільного самоврядування. Каже: потрібно показувати власний приклад, щоб заохотити інших.

Ірина Бельчикова, учениця Торчинського ліцею: «Я маю брати участь і плюс це допомога людям, а це дуже важливо.»

Ірина каже: учні  допомагають охоче.

Хочуть допомогти зробити щось краще у нашому селищі.У команді час іде швидко і весело. У нас є мій прем’єр-міністр, моя права рука.

Роман Перванчук обіймає посаду прем’єр-міністра шкільного самоврядування. Каже: інколи доводиться виконувати таку роботу вдома, часу на допомогу не шкода.

Роман Перванчук, учень Торчинського ліцею: « Благодійність завжди тобі вернеться. Люди є різні і не всі можуть доглянути за своїм подвір’ям і будинком, а так ми можемо допомагати.»

Неля Гергель має інвалідність. До неї тричі на тиждень приходить соціальний працівник. Живе сама. Неля Андріївна розповідає: рідні приїздять, коли вкрай потрібна їхня допомога. Жінка говорить: у домі може прибрати  сама, а на подвір’ї потрібна поміч. Ініціативу школярів сприймає так.

Неля Гергель, мешканка селища Торчин: «Я думаю, що це прекрасно, тільки головне, щоб це мало продовження. У селищі багато одиноких людей, у яких близьких немає, а допомога потрібна завжди.»

Роман Калінчук і Микола Бідун розповідають: вдруге долучилися до акції «Милосердя».

Роман Калінчук, учень Торчинського ліцею: «Ми сьогодні прибираємо у льосі, збираємо картоплиння, прибираємо.»

Володимир Кучинський, учень Торчинського ліцею: «Нам години вистачить, я думаю, ну, дві, може. Їм треба допомагати, кажуть, що їм потрібно зробити. Мені теж стає легше.»

Ірина Тарасюк, педагог-організатор  Торчинського ліцею: «У нас у Торчині багато людей, до яких потрібно ходити постійно. Вважаю за потрібне, поки що два рази у тиждень, бо у нас і навчання. Зараз нас у списку 13 людей.»

Акція «Милосердя» відбувається у позаурочний час, каже директор Торчинського ліцею Андрій Сікірінський. До неї залучають старшокласників.

Андрій Сікірінський, директор Торчинського ліцею: «Це йде обмін думками між поколіннями, між людьми, які цього потребують: поваги, благодійності,  теплоти, щирості.»