Лучанка шиє покривала і ковдри із сотень клаптиків тканини

10:35, 17 жов. 2019
 
Лучанка шиє покривала і ковдри із сотень клаптиків тканини

Із сотень клаптиків тканини вона шиє  покривала і ковдри. Лучанка Тетяна Тиводар розповідає: цим видом рукоділля почала займатись майже два десятки років тому,  коли з різнокольорових  залишків текстилю створювала речі для дітей. Зараз це стало захопленням для душі.  Кожен виріб створений в єдиному екземплярі, каже жінка. Розповідає: робота  починається з розробки  ескізу на папері. Тканину  майстриня  вирізає  у формі квадратів, ромбів  чи трикутників. Усе залежить від обраного візерунку.   

Тетяна Тиводар, працює у техніці «клаптикове шиття» : «Вирізується полоса певної довжини і з неї ромби, квадрати, трикутники. Так виглядає наше покривало майбутнє в заготовках, таких заготовок є 106 штучок, кожна складається з 6 клаптиків і в готовому виглядає ось так. Найцікавіше - це коли ця тканина зшивається в ціле полотно, багато є технік, по яких шиється печворк і кожна має свою складність, є техніки, що ти заздалегідь знаєш, як  буде виглядати твій виріб, а є речі, які не знаєш, що буде, поки не зшиєш».  

 Ковдри пані Тетяна зшиває з сотень, подекуди -  тисяч клаптиків. Вони можуть бути з однієї тканини.  Але яскравішою  і різнобарвнішою є ковдра з декількох видів текстилю. Клаптиковим шиттям Тетяна Тиводар захоплюється декілька років.  Каже: дотепер зберігає першу власноруч виготовлену  ковдру.  

Тетяна Тиводар, працює у техніці «клаптикове шиття»: «На сьогодні вона кострубата, але до сих пір зберігаю, робила, коли син народився, щоб грався не на підлозі, а на тепленькому».

Рукоділлям жінка займається переважно вночі, кожну ковдру, каже,  шиє декілька тижнів, усе залежить від настрою і натхнення.

Тетяна Тиводар, працює у техніці «клаптикове шиття»: «Для мне ця робота – це душевний спокій, вона заспокоює мене, приносить задоволення».

Покривала, створені із сотень шматків,  їх майстриня розглядає як  витвір декоративного мистецтва.  Зараз вона готує персональну виставку, на ній, каже, хоче показати, як своїми руками можна створити неповторні речі.