Члени Луцького міськвиконкому заборонили ярмарок в центрі міста

16:10, 16 жов. 2019
 
Члени Луцького міськвиконкому заборонили ярмарок в центрі міста

За демонтаж наметів для торгівлі одягом, що напередодні встановили біля готелю «Україна» у Луцьку, проголосували члени міськвиконкому. На парковці навпроти обласного управління поліції було 8 яток із крамом.

Олександр Рибак приїхав торгувати із Тисмениці Івано-Франківської області. Демонстрував пальта і шуби, які мав намір продавати у Луцьку. Чоловік каже, що на території біля готелю мав початися 10-денний ярмарок.

Олександр Рибак, підприємець: Верхній одяг, хутро, трикотаж – це все виробники України. Приїхали, сказали на 3 годину приїхати, розкладатись. Сьогодні приїхали, кажуть збирайтесь. Вся інформація”.

Керівник відділу контролю за благоустроєм департаменту муніципальної варти Луцька Богдан Ковальчук каже, що торгівля на місці для парковки заборонена.

Богдан Ковальчук, керівник відділу департаменту муніципальної варти Луцька: “Готель самовільно, без погоджень міської ради, розпоряджається землею комунальної власності. Для здійснення одноразової торгівлі потрібно брати дозвіл в управління розвитку підприємництва та реклами, звернувшись із заявою та заплативши за місце розташування. Тоді надаються пропозиції, де можна розмістити ринок і після отримання дозволу визначається період, з якого по яке число можна розміщувати торговельні місця і здійснювати торгівельну діяльність”.

Керівник готелю Борис Добровольський розповів нам, що організаторка ринку звернулася до них із проханням розмістити намети для торгівлі.

Борис Добровольський, в.о. директора готелю «Україна»: Є порушення на сам дозвіл в неї і погодження на відповідну діяльність з міською радою. Наша помилка, що ми повірили, що буде така згода, вона сьогодні її мала надати. Вийшло так, що не збирається міськвиконком таку згоду давати”.

16 жовтня під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради його члени одноголосно проголосували за демонтаж яток. Організаторка ярмарку Любов Чумак приїхала із Житомира. Каже, що не розуміє, чому влада міста не дає підприємцям тут працювати.

Любов Чумак, організаторка ярмарку: В нас є угода, що ми маємо право працювати з Україною . Так, ми зробили помилку перед міською радою. Нам можна було роз’яснити. Ми працювали в Авангарді – не брали дозволу в міської ради. З цього положення можна вийти, це не така велика проблема, тим паче, що це територія готелю «Україна», ми не взяли землі вашої місцевої влади”.

Підприємці  завантажили товар у машини та демонтовували намети.

Олександр Рибак, підприємець: Збиратися і додому. А що робити, ми букашки в цьому світі, погоджуємося, чи не погоджуємося”.