У Луцьку на Театральному майдані відбулись урочистості з нагоди дня захисника України

16:32, 14 жов. 2019
 
У Луцьку на Театральному майдані відбулись урочистості з нагоди дня захисника України

Тут вдруге відбувся Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні “За Україну! За її волю!” Цього року в обласний центр Волині приїхали учасники не лише з усіх районів, але з інших областей — розповіла керівниця науково-методичного центру культури Любов Рожнова. 
Любов Рожнова, директорка обласного науково-методичного центру культури: “В основному колективи з Волинської області. Є гості наші з Хмельницької області, з Львівської області. Ми запрошували колективи, які мають дуже цікаві повстанські пісні. В нас кожен художній колектив в області має повстанську, стрілецьку пісню або козацьку. Хотілося б бачити сьогодні такі гарні і вокальні гурти, фольклорні колективи, хорові”.

Василь Дарчук, керівник народного аматорського чоловічого ансамблю “Маневицька Сотня”: “Чоловічий ансамбль “Маневицька Сотня” уже має велику історію. Рік назад ми святкували своє 20-річчя. Спочатку це був колектив керівників установ і організацій, тому що в колективі співали усі керівники. На сьогодні — це вже екс-керівники. Але, колектив залишився в тому складі, в якому виходив перший раз у Маневичах на сцену”.

На Театральному майдані Луцька діяла мистецька акція “Пам’ять і слава”. За словами її організаторки Ніни Фурдило, підготували експонати працівники обласного науково-методичного центру культури спільно з Волинським товариством політичних в’язнів і репресованих.
Ніна Фурдило, організаторка мистецької акції “Пам’ять і слава”: “Є така можливість в цей день показати лучанам і гостям нашого міста, особливо мололі, завдячуючи кому ми сьогодні маємо нашу державу. У нас працює цикл виставки “Ми — нащадки своїх героїв”. У нас є свої герої і нам їх відкривати і пізнавати. Ми хотіли зачепити такі теми, адже на Волині зародилася армія УПА. І тому тут є командири УПА, сотенні, волиняни, які віддали життя. Там є інформація про кожного”.