У Ківерцівському районі ліквідовують наслідки негоди

18:03, 1 жов. 2019
 
У Ківерцівському районі ліквідовують наслідки негоди

В селі Суськ і Словатичі Ківерцівського району з 8-х будинків позривало та пошкодило дахи. Частково люди відновили покрівлі. На подвір’ї Василя Гриценюка в селі Суськ повалило грушу. Чоловік каже, дерево обірвало лінії електропередач, тому всі всю ніч та вдень не було електропостачання. 

- Порвало, всі проводи порвало.

- Є зараз електрика в селі?

Тільки 5 хвилин, як з’явилося світло.

А що ви зараз робите?

Порядок наводжу.

Сильний вітер у селі частково позривав покрівлі в 4-х будинках і 4-х господарських спорудах селян, - каже виконувач обов’язків старости села Юрій Самолюк.

В людей через негоду – пошкоджені дахи господарських споруд. На будинку, де мешкає Валентина Моторна, частково зірвало покрівлю із шиферу. Її залатали, аби дощ не затопив хату.

Валентина Моторна, жителька с. Суськ: “Вітер він це все несе, підіймає, йому перешкоди немає ніякої. Компенсовували раніше, як таке було, а зараз не знаю цей рік, може будуть.”

Виконувач повноважень старости Юрій Самолюк каже, що нині в Ківерцівській ОТГ, до якої входить село Суськ, підрахували збитки від негоди.

Юрій Самолюк, в.о. старости села Суськ: “По селі подивилися, вирахували збитки – нарахували до 80 шиферин, цвяхи, лати, плівка. На виконкомі виділимо гроші, шифер людям привеземо і роботу виконаємо. Були повалені дерева також на ділянці між Словатичами і Суськом, 4 дерева були повалені через дорогу, маршрутки не ходили. Викликали ДСНС – приїхали з Ківерців, за 1,5 години все почистили, прибрали наслідки.”