Підготовка до чемпіонату з джиу-джитсу

13:06, 28 вер. 2019
 
Підготовка до чемпіонату з джиу-джитсу

Більше трьохсот учасників з’їдуться до Луцька на відкритий чемпіонат з бразильського джиу-джитсу. Про це кореспондентам Суспільного розповів головний тренер Михайло Савчук. Каже: такий поєдинок в обласному центрі відбуватиметься вперше.

Бразильським джиу-джитсу займається дев’ятирічна Мар’яна МАрушкіна. Каже: цей вид спорту її улюблений.

Мар’яна Марушкіна, готується до змагань: «Я займаюся дуже наполегливо. Я знаю, що мені це треба і я хочу цього. З моєї сім’ї ніхто не проти, щоб я цим займалася. Я борюся з хлопцями у нашій ваговій категорії. Це дуже важливо, бо якщо він буде важчий на 5 кілограмів, то мені його буде важко перекрутити, збити ногою. Мені це дуже допомагає.»

Сергій Тарасюк у спорті більше двох років. Розповідає, якщо на початках програвав, то зараз результати праці видно.

Сергій Тарасюк, готується до змагань: « Я за два з половиною роки, які я займаюся джиу-джитсу був на багатьох всеукраїнських змаганнях. Нещодавно був у Виноградові, зайняв 3 місце. Я дуже багато раз програвав. Я шість раз програв, а три рази виграв.»

Готував команду на відкритий чемпіонат з бразильського джиу-джитсу тренер Іван Сильман.

Іван Сильман, тренер: «Участь у волинській команді беруть 52 учасник. Багато хто з них, буде пробувати себе вперше на таких змаганнях. Бразильське джиу-джитсу дуже стрімко набирає обертів. Цьому дуже посприяв вид спорту, як ММА. Тут показали, що боротьбою можна вигравати. Для дітей це добре, бо це цікавий вид спорту. Менш травматичний ніж дзюдо чи самбо, бо основна частина сутичка проходить в партері від того, він менш травматичний.»

Головний тренер Михайло Савчук каже: перші три етапи Чемпіонату Ліги джиу-джитсу України відбувалися у Хмельницькому, Івано-Франківську та Кропивницькому.

Михайло Савчук, головний тренер: «З’їдуться 12 областей. Біля 250-300 учасників буде приймати участь. Команди будуть представлені, це центральні і західна Україна. Наша команда на цих змаганнях буде представлена максимальною кількістю дітей юніорів та дорослих.»

Чемпіонат з джиу-джитсу відбудеться 29 вересня, у неділю. UA: Волинь інформаційний партнер заходу. Про результати змагань дивіться на наших сторінках у соцмережах та у випусках новин.