Чотири лучанки отримали Почесне звання України «Мати-Героїня»

16:29, 26 вер. 2019
 
Чотири лучанки отримали Почесне звання України «Мати-Героїня»

  Чотири лучанки отримали Почесне звання України «Мати-Героїня». Це мама шести дітей Любов Мандзюк, а також мами, які народили і виховують  по п’ятеро дітей: Наталія Кравчук, Світлана Сапожнік та Наталія Хорошенко.

Посвідчення лучанкам вручила директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода. Вона розповіла, що в Луцьку таке звання мають більше двох сотень матерів. Багатодітна мама Світлана Сапожнік каже: троє її дітей уже отримали освіту та працюють, молодші навчаються в школі. Жінка розповідає: сама виросла у  багатодітній родині.

Світлана Сапожнік, Мати-Героїня: «В моїх батьків тільки троє дітей, а в нас з чоловіком п’ятеро дітей. Я дуже рада, шо цей день настав, що діти вже виросли, і слава Богу, що живі-здорові. Прийшлося, звичайно, вкласти багато праці, багато труда, недоспаних ночей…Це все великий труд, щоб дожити до такого дня.»

Вікторія Майборода, директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради: «Це як на мене - найвизначніша подяка для людей, які роблять дуже багато не тільки для міста. Але, взагалі, для нашої держави, їх сім’ї є прикладом для наслідування, їхні дітки поповнюють число талановитих дітей  в місті Луцьку і будуть в майбутньому розбудовувати нашу державу. І дуже приємно, що у нас вже 269 матерів, які отримали це почесне звання.»