У Рожищі продавці торгують за межами ринку

17:19, 20 вер. 2019
 
У Рожищі продавці торгують за межами ринку

Лідія Яроцька торгує власною продукцією: перцем, помідорами, картоплею. Продає це на тротуарі перед ринком у Рожищі. Лідія Яроцька отримала попередження щодо несанкціонованої торгівлі  від муніципального інспектора. Не на камеру розповіла нам таке.

«Я мушу вийти, бо мені ніхто не дасть, тої копійки. Як прийде бумага, що мені треба заплатити 350 штрафу і що? Як? Мені що, не жити? Я по місяцях без хліба сиджу».

Олександр Дилюк, старший інспектор муніципальної поліції м. Рожище: «Згідно правил благоустрою міста здійснювати торгівлю у невстановлених місцях заборонено, більшість людей дослухалися і пішли торгувати на ринок.)

Галина Желєзна продає товар у несанкціонованому місці. Розповідає: на ринку беруть плату 10 гривень за метр квадратний площі для торгівлі. Каже: належних умов не надають.

Галина Желєзна, продвчиня: « Літом там для квітів спека, бо ця сторона, де трохи є накриття, там продають молоко, овочі і там є постійні місця. Вони там уже зайняли і нікого не пускають. Це тільки на сонці, на сонці там одна жінка знепритомніла».

На цих кадрах столи для торгівлі на території ринку. Продавчині, які не назвали свого імені, розповідають про умови завідувачеві ринку Рожищенської райспоживспілки Олександру Ткачуку.

«За що, скажіть, тут платити? Тут є накриття як у Луцьку. Чи що тут?"

Олександр Ткачук, завідувач ринку Рожищенської райспоживспілки: «Згідно правил торгівлі у нас усе згідно вимог. Ви торгуєте на столах, а не із землі. Як там на площі».

Одна з жінок, яка не назвалася, каже, що Олександр Ткачук уже рік говорить про те, що  умови для торгівлі поліпшать.

«Ми стоїмо під дощем, зимою стояли під снігом, як це так нічого не робити для людей, ви що? Смієтеся?»

Олександр Ткачук, завідувач ринку Рожищенської райспоживспілки: «От людина хотіла створити робоче місце, від сонця вона закрилася зонтиком, від дощу вона закрилася зонтиком, будь ласка, ставте! Ми ставило парасольки, вітер ламає».

Олександр Ткачук каже: пропонував людям торгувати у критому павільйоні. Це  - колишні склади. Люди попрацювали там близько двох тижнів і пішли звідти.

«Там задихнутися можна, про що виговорите! Там корівник справжній! Дихати не було чим».

Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук каже: отримав колективне звернення від продавців щодо неналежних умов для торгівлі на ринку. Говорить: розглянуть це питання з депутатами на комісії, коли саме, не сказав.

В’ячеслав Поліщук, Рожищенський міський голова: «Маємо запросити заявників, людей, які мають реагувати- це дирекцію райспоживспілку і депутати, щоб знайти соломонове рішення. Я рахую, якщо люди на ринок заходять, вони мають працювати в безпечних умовах і директор ринку має забезпечити відповідні умови роботи».