В’ячеслав Паліївець - один із засновників клубу рукопашного бою на Волині

17:19, 14 вер. 2019
 
В’ячеслав Паліївець - один із засновників клубу рукопашного бою на Волині

Пів століття – у спорті. Лучанин В’ячеслав Паліївець - один із засновників клубу рукопашного бою на Волині, заслужений майстер спорту України, головний тренер Волинського регіонального Клубу рукопашного бою. У День фізичної культури та спорту тренер, який нині виховує чемпіонів міжнародного класу, розповів Суспільному, що спорт для нього – не професія, а стиль життя.  9-річний Денис Квас сьогодні на тренування секції з рукопашного бою прийшов із татом. Хлопець третій рік займається цим видом спорту.

Денис Квас, займається рукопашним боєм: “ Тут ми боримся, удари робим. Вчимося захищатися.”

Сергій Квас, батько вихованця: “ Будемо надіятись, що йому в життя це пригодиться. Бо фізичне здоров’я і спорт – це сила. Раніше від підлоги не міг віджиматися, ні на турніку. А зараз різні акробатичні вправи робить, я задоволений.”

Тренер В’ячеслав Паліївець розповів, що в дитинстві грав у футбол та займався спортивною гімнастикою. Згодом закінчив фізкультурний факультет Луцького педінституту. Працював тренером у дитячій спортивній школі та інструктором з бойової і фізичної підготовки в органах державної безпеки. 1979 року став одим із засновників школи рукопашного бою на Волині. Каже: його вихованців нині служать в правоохоронних органах та збройних силах України.

В`ячеслав Паліївець, тренер з рукопашного бою: “Ти повинен продемонструвати прийоми захисту від ножа, палки, захватів. Повинен дати відсіч хулігану. Це треба також навчити.”

Вихованці В’ячеслава Паліївця - неодноразові призери Всеукраїнських та Міжнародних змагань.

В`ячеслав Паліївець, тренер з рукопашного бою: “ Є позитивні результати. В цьому році на чемпіонаті України, члени збірної команди Волині зайняли перше командне місце з рукопашного бою.”

Вихованець Олександр Ольхович розповідає, що з 5 років займається спортом, так продовжує страву своїх старших братів-чемпіонів.

Олександр Ольхович, чемпіон України з рукопашного бою: “ Мій старший брат – чемпіон світу 2014-15 р. з універсального бою, середній брат – чемпіон України з універсального бою і срібний призер чемпіонату України, а я чемпіон України із універсального бою.” 

Олексій Буткін розповів, що допомогло йому стати срібним призер України з рукопашного бою на змаганнях у Києві.

Олексій Буткін, срібний призер України з рукопашного бою: "Те що я труджуся, допомога тренера, підтримка."

В’ячеслав Паліївець, тренер з рукопашного бою: “ Головне – це сила духу, сила волі. І поставлена ціль. Якщо дитина знає чого сюди приходить. Ми набираємо у віці 6-7 років Приходячи в зал ми їм розповідаємо. Ми показуємо цих діток, які вони роблять прийоми. Вони задоволені.” 

Тренер розповідає, щодня разом із учнями о 8 ранку розпочинає свій робочий день із фізичних вправ, виходить зі спортивного залу не раніше 22-ї .

В’ячеслав Паліївець, тренер з рукопашного бою: "Є життя – робота, відпочинок, а спорт – друга частинка цього життя.Якщо ти ним не живеш, цим спортом, – значить ти половинчатий."