У Прилуцькому жителі посварилися через земельну ділянку

19:56, 13 вер. 2019
 
У Прилуцькому жителі посварилися через земельну ділянку

Частина жителів села, які проживають на вулиці Івана Богуна, хочуть облаштувати дитячий майданчик між будинками 17 та 17”А” на земельній ділянці загального користування  площею три сотих. Їх сусідка — проти. Вона звернулася до сільської ради з проханням передати їй дану земельну ділянку. 

Цей клаптик землі, площею 3 сотих, що на вулиці Івана  Богуна між будинками 17 та 17”А” у Прилуцькому, розсварив сусідів. Одні хочуть встановити тут гойдалку, пісочницю, обгородити територію, аби діти мали де гратися. 

Ідея належить Оксані Ярецькій: «В даний момент є 15 тисяч гривень. І замовлена вже є пісочниця, є жерді, фарба, я, особисто, сама знайшла фарбу, де взяти, щоб розмальовувати.  На вчора ми домовилися за Бобката, але ми знали, що тут будуть непоняткі. І передзвонила в сільську раду і кажу: дайте нам витяг з рішення. Вона сказала: чого ви до сих пір сиділи, воно вже все в архіві». 

Підтримує ідею - облаштувати дитячий майданчик -  Валентин Марчук: «Хай би всі собі гралися і всім було добре. Тим більше власник, який поїхав в Америку, а я є його представником, він тільки за це. Гроші нам за це видав. Є матеріал, щоб загородити, там пісочниця стоїть».

Ніна Паламарчук проживає у будинку на вулиці Івана Богуна, 17 “А”. Вона каже: проти будівництва тут дитячого  майданчик. 

Пояснює чому: «Ми не даємо добра. Ось це дивіться. Забор побитий, була лікарка місцева наша на прийомі у моєї мами і діти, які тут гуляли, то вони у вікно кидали сніжки.  Машину нам подерли. Вона буде наша земля. Так рішають в сільській раді. Винесли рішення. В рішенні написано: щоб цієї людини ні в якому разі не допустити або вам голова сільської ради покаже». 

«До трьох соток. Там ніяка будівля не може бути. По планах не получається. Я не знаю чого вони задумали, що я будівлю якусь маю ставити.  Нащо вони мені тут», - каже житель с. Прилуцьке Руслан Паламарчук.   

Родина Паламарчуків написала заяву до сільської ради з проханням отримати право власності на цю землю. Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов підтвердив це. Каже: питання розглянуть на наступній сесії, яка має відбутися у жовтні. Розповідає: кілька років тому члени виконкому і депутати сільської ради  дали дозвіл на облаштування дитячого майданчика на цій земельній ділянці.  Та не були виконані будівельні норми і рішення передали в архів.

«До нас щоб дати дозвіл ніхто не звертався — на землерийні роботи в той час, просимо допомогти у співфінансуванні на виготовлення проектно-кошторисної документації. Навіть, таке можна було звертатися. Під житлове. Там 0,03 га, там можна добавити чи одному сусіду, чи іншому. Дивлячись, хто написав заяву. Вона має бути невід’ємною частиною якогось подвір’я», - прилуцький сільський голова розповів Валентин Арчибасов. 

Згідно із змінами, внесеними  торік до генерального плану села, тут не має бути дитячого майданчика.