Перший майданчик з поліуретановим покриттям відкрили у Луцьку

13:46, 5 вер. 2019
 
Перший майданчик з поліуретановим покриттям відкрили у Луцьку

У мікрорайоні ЛПЗ Луцька напередодні відбувся Фестиваль спорту з нагоди відкриття новозбудованого спортивного майданчика. Це перший у Луцьку майданчик з поліуретановим покриттям, розповіла директорка комунального закладу  «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Наталія Назарук. Каже: на його встановлення витратили близько 800 тисяч гривень.

Юлія Міщук, мама: «Проживаю в цьому районі, нам цей майданчик зробили недавно, ми дуже задоволені, нам випала така честь, щоб він був у нашому дворі, діти безмежно раді, з нетерпінням чекали цього відкриття і нарешті цей день настав»

На фестиваль спорту з нагоди відкриття майданчика зібрались жителі будинків № 7 та № 9 вулиці Грабовського та мешканці сусідніх вулиць.

Влада Нечипорук, школярка: «Коли я ще була маленька, тут майданчик був не такий як зараз, я живу тут, займаюся гімнастикою, і мені подобається дуже цей майданчик.»

Павло Гринюк, школяр: «12 років я тут а вже живу з народження і тут було таке поле, сітка синя порвана, асфальт весь в ямах, на цей рік вже зробили рівну дорогу, а потім я поїхав в табір і мене тут не було і тут все будувалося, то я тільки бачив як сітку клали.»

Це вже шостий майданчик такого типу, розповіла Директорка КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Наталія Назарук. Каже: вперше у Луцьку вирішили побудувати майданчик не зі штучною травою, як раніше, а із поліуретановим покриттям.

Наталія Назарук, директорка КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»: «Поліуретан – це таке покриття, яке дозволяє займатися всіма видами ігрового спорту. Тут передбачено і футбол, і баскетбол і волейбол і теніс. Будуються ці спортивні майданчики відповідно до фінансування Луцької міської ради.»

Діти і дорослі зможуть займатися на майданчику щодня, каже Наталія Назарук, а щосуботи їх запрошують на загальноміську акцію «Ранкова гімнастика для всіх». Розповідає: наступний майданчик  планують відкрити у дворі між будинками номер 48 та 50 на вулиці Потебні.