Попереджувальні знаки для пішоходів з’явилися на одній з вулиць Луцька

16:52, 3 вер. 2019
 
Попереджувальні знаки для пішоходів з’явилися на одній з вулиць Луцька

Попереджувальні написи “Візьми дитину за руку”, “Зніми навушники”, “Подивись”, нанесли сьогодні трафаретом перед пішохідним переходом, що на вулиці Героїв УПА у Луцьку.

Місцева мешканка Наталія Грушка розповіла кореспондентам, що таким заходом вирішили привернути увагу до “проблемного” пішохідного переходу у мікрорайоні Вишків.

Наталія Грушка, місцева мешканка: « До нашої 12-ї школи під’їжджають багато дітей маршруткою і неможливо перейти через перехід. Щоб зберегти їхні життя, ми вже дійшли до такої акції, щоб привернути увагу міської ради щоб на цьому переході і біля садочка поставили світлофори кнопкові.»

 

Лучанин Василь Куц живе неподалік. Розповідає, водії неодноразово порушують правила дорожнього руху.

Василь Куц, живе неподалік: «Школа поряд, діти є. Практично водії на пішоходах не зупиняються. Вони всі свідомі, коли їдуть закордон, дотримуються цих правил.»

Патрульний інспектор Роман Ткачук каже: рух вулицею Героїв УПА інтенсивний зранку та ввечері.

Роман Ткачук, патрульний інспектор: «Водії мають дотримуватися швидкісного режиму. Швидкість у місті складає 50 кілометрів. Водії мають звертати увагу на розмітку та дорожні знаки. Там де є пішохідний перехід, вони мають розуміти, що там може бути людина або дитина.»

Через цей пішохідний перехід щодня ходять діти, - каже заступниця директора школи Олена Марчук. Розповідає, у закладі навчається 510-ть дітей. Серед них — 58 першокласників.

Олена Марчук, заступниця директора школи № 12: «Три роки поспіль звертаємося до Луцької міської ради допомогти нам, щоб вирішити цю проблему. Просили спочатку лежачий поліцейський нам не дозволили, оскільки пояснили, що це магістраль. Тепер просимо, щоб це був світлофор.»

У Зоряни Ткачук у першому класні навчається донька. Жінка каже: щодня ходить цим переходом. Дорожня розмітка на ньому стерлася.

Зоряна Ткачук, мама першокласниці: « Ніякого контролю немає, машини летять. не дивляться навіть на пішоходів. Треба з тим, щось робити. Навіть самому страшно йти.»

За коментарем журналісти Суспільного звернулися у департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Микола Осіюк, заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради: «На вулиці героїв УПА, яка є вулицею магістральною облаштування лежачого поліцейського - заборонено. Єдиний вихід у цій ситуації - це облаштування світлофора кнопкового. Він діє постійно у зеленому режимі. Орієнтовна вартість таких робіт 150-180 тисяч гривень. У цьому році у нас коштів немає. Тому це можливо лише на наступний рік»

Сьогодні попереджувальні малюнки для пішоходів нанесли і біля переходу до дитячого садочка №18 у Луцьку.