Лучанин придбав несправний тонометр

14:01, 3 вер. 2019
 
Лучанин придбав несправний тонометр

Головне фото: ілюстративне

Лучанин Сергій Кузьмич звернувся в редакцію Суспільного і розповів, що його права споживача порушили. Зі слів чоловіка, йому продали в аптеці міста зіпсований тонометр. Чоловік говорить: коли виявив несправність, то повернувся в магазин та попросив обміняти товар.

Сергій Кузьмич, лучанин: «Нам відмовили одразу. Ми лишили скаргу у книзі. Що нам відмовили. Вони сказали, що товари медичного призначення обміну не підлягають, але змінилися закони і з першого січня 2019-го року всі електричні прибори, градусники - все обміну підлягає, навіть, якщо належної якості, але нам не підійшов, то вони зобов’язані нам повернути гроші.»

Сергій Кузьмич каже, що зі скаргою звернувся в управління захисту прав споживачів при обласному управлінні Держпродспоживслужби. Заступник начальника Геннадій Кожевніков розповів, що у таких випадках законодавство передбачає обмін товару, ремонт чи повернення коштів.

Геннадій Кожевніков, заступник начальника управління Держпродспоживслужби Волині: «Спочатку звертаються до суб’єкта, потім пишуть нам заяву. Робиться перевірка, якщо споживач правий і було порушення, то притягуємо особу до адміністративної відповідальності.»

Після оформлення скарги письмово, каже Геннадій Кожевніков, лучанину повернули гроші за несправний товар. Він говорить: у випадках порушення прав споживачів – підприємцю дають припис на усунення неполадки, якщо ігнорує – накладають економічні санкції та радять споживачу через суд домогтися повернення коштів. Геннадій Кожевніков розповів. що найчастіше на Волині порушують права споживачів у сфері послуг, комунальній та з гарантійним ремонтом.

Геннадій Кожевніков, заступник начальника управління Держпродспоживслужби Волині: «Щоб уважно дивитися договори, коли дають на ремонт. Бо маленьким шрифтом дописують, що він може бути продовжений на більший термін. Якщо людина настояла на 14 днів, викреслила обмеження, якщо гарантійний ремонт не відбувся, прошу повернути мені гроші.»