Примітивне малярство на стінах школи №9 міста Луцька

16:52, 28 сер. 2019
 
Примітивне малярство на стінах школи №9 міста Луцька

Неординарно підготувались до нового навчального року улуцькій школі №9. Стіни навчального закладу прикрасили малюнками у стилі художниці Марії Примаченко, розповів директор закладу Олександр Дубина. Це вже третя тематична локація у закладі освіти.

18 днів вчителька малювання Ольга Жалай працювала над цим. Розповідає, намагалася оживити цю частину школи. Для цього використовувала декоративні українські орнаменти і творчість української художниці Марії Примаченко з її примітивним малярством.

Ольга Жалай, вчителька образотворчого мистецтва: “Площина тут дуже велика, яку потрібно було замалювати. До того ж - це коридор, тут постійно ходять діти, вони торкаються стін, їх треба мити, тому ми використовували фарбу для зовнішніх робіт, емаль, яка прослужить багато років, стіни можна буде мити, і я думаю, ці роботи будуть такі, - досить довговічні.”

Олександр Дубина, директор закладу: “Нам хотілося освіжити коридор шкільні. Бо перед цим тут були якісь абстрактні такі малюнки. І коли ми нанесли основу білу на ці віконечка виникла ідею чимось їх заповнити, і враховуючи що тут кабінети української мови, то якісь елементи з українського мистецтва. Порадились з вчителькою образотворчого мистецтва, вона за одну ніч прислала 30 варіантів, які можна було нанести на стіни.”

Ці малюнки на стінах - продовження створення у школі тематичного освітнього простору, каже директор. На першому поверсі – стіни «навчають» астрономії й інших наук. Є тематичний куточок у внутрішньому дворику школи.

Ася Котюн, школярка:Мені цей дворик дуже подобається ми з вчителями деколи на перервах весною осінню тут гуляємо, все під наглядом вчителів, а деколи самі після школи граємо тут в ігри. Всім раджу першокласникам іти в цю школу.”

Оксана Кицун, практичний психолог: “Зараз діти вони не всі мають можливість поїхати кудись в село до бабусі, а тут вони мають можливість і відчути своє коріння, приналежність до українського народу, і заняття на свіжому повітрі спонукають дітей до творчості, краще навчатися."