У Луцьку черги в кабінети щеплень у дитячій поліклініці

19:15, 27 сер. 2019
 
У Луцьку черги в кабінети щеплень у дитячій поліклініці

У Луцьку черги в кабінети щеплень у дитячій поліклініці. Директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповідає, що кабінет для вакцинації розрахований на 60 людей, нині приходять по дві сотні пацієнтів. У черзі отримати вакцину – учень 23-ї школи Роман Дудик.

Роман Дудик, вакцинується: “Це коли в плече колять якусь штуку. Яка допомагає боротися з хворобою, трошки страшно.”

Батько школяра Володимир Дудик розповідає, що раніше був противником вакцинації. Нині думку змінив.

Володимир Дудик, лучанин: “Будемо робити всі вакцини, які потрібно – це наше рішення. Раніше не хотіли, а зараз повністю хочемо. Чому змінилося рішення щодо вакцинації? – Обставини в світі: щоб діти не хворіли, то треба робити.

Олена Шульгач, лучанка: “Нормальна ситуація, як у лікарні: стоїмо, чекаємо. Треба робити вакцини, бо це наший захист, тому хотілося б, щоб вакцина була дійсно гарна. Ми знаємо, що, навіть, такі розвинені країни, як Англія, які говорили, що подолали певні хвороби – повертаються до вакцинації, бо всі їздять туди-сюди й переносять не линеш інформацію, а й інфекції.”

При міській дитячій поліклініці працює три кабінети щеплень: два на проспекті Волі, 3А, один на вулиці В’ячеслава Чорновола, 1, - розповідає директорка закладу Оксана Лєщинська. Працюють медики у дві зміни з 8-ї до 20-ї.

Оксана Лєщинська, директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка»: “Якщо б вона робилася планово, то б черг не було. Кабінет профщеплень – об’єкт підвищеного режиму, де маніпуляції. Він не може працювати без провітрювання, квартування та миття. Що можуть робити медсестри – роблять. Підсилена робота додатковими медсестрами.”

Заступниця директорки поліклініки Наталія Кеда говорить: на початку серпня було 30 відвідувань у день, сьогодні близько двохсот.

Наталія Кеда, заступниця директора Луцької міської дитячої поліклініки: “ Діти шестирічки ідуть в перший клас. Вони мають мати 3 вакцинації проти кашлюку, дифтерії, правцю, поліомієліту. Одна ревакцинація проти кашлюку, дифтерії, поліомієліту, друга ревакцинація в 6 років без коклюшного компоненту - дифтерія та правець. З 14-го серпня вакцина прибула в область, перед тим були труднощі протягом півтора місяця, її не було в області. Тепер маємо, і батьків закликаю прийти та до щепитися.”

Кабінети щеплень працюють щодня, крім неділі, - каже Наталія Кеда.