Апеляційний суд області зняв звинувачення з Людмили Кирпи - опікунки 9-річної дівчинки

16:56, 21 сер. 2019
 
Апеляційний суд області зняв звинувачення з Людмили Кирпи -  опікунки 9-річної дівчинки

Апеляційний суд області зняв звинувачення з Людмили Кирпи -  опікунки дев’ятирічної дівчинки, яку забирали з власного помешкання у дитбудинок через скаргу місцевих посадовців. Жінку звинуватили у пияцтві та неналежному догляді за онукою. Аби вирішити питання, Людмила Кирпа звернулася до суду.

Суд першої інстанції визнав Людмилу Кирпу винною у неналежному догляді за дитиною, їй видали попередження. Жінка каже, що її обмовляють, за 9 років опіки над дитиною були позитивні характеристики. Суддя Василь Подолюк зачитав скаргу й попросив позивачку пояснити ситуацію.

Василь Подолюк, суддя Апеляційного суду Волині: «На момент приїзду опікун палицею била сина, від неї було чути алкоголь, погрожувала повіситися. Це сказали при дитині, через що та почала плакати і труситися.»

Людмила Кирпа, опікунка дівчинки: «Він розрахувався після того. Сказав, що на пенсії і в тюрму не хоче сідати, а те, що таке зробив, то його заставили.»         

Адвокат Олег Стецюк розповів, що суд першої інстанції притягнув Людмилу Кирпу до відповідальності на підставі неіснуючого протоколу. З його слів, працівники поліції оформили протокол про порушення 23-го квітня, суд визнав цей документ необґрунтованим. Адвокат каже: наступного дня поліцейські прийшли повторно з  протоколом, в якому Людмила Кирпа написала, що не погоджується з ним. Цей документ вдруге надали суду першої інстанції.  В ньому написали, що від жінки було чути запах алкоголю.

Олег Стецюк, адвокат: «Цей запах звідки йде: з порожнини рота, від одягу, з приміщення? Як він взагалі становив, що це запах алкоголю? В матеріалах справи немає документів про те, що поліцейський – експерт по запахах. Суддя першої інстанції притягуючи мою довірительницю до адмінвідповідальності згідно протоколу номер від 24-го квітня, але в матеріалах справи такого протоколу немає.»

Розглянувши справу, суд виніс постанову про те, що обвинувачення безпідставні.

Василь Подолюк, суддя Апеляційного суду Волині: «Провадження у справі закрити за відсутності адмінправопорушення. Людмила Федорівна. Тут суд врахував, що не врахував суд першої інстанції. Але маєте належно виховувати дитину

 

Людмила Кирпа, опікунка дівчинки: "Спаси Вас Господи, хай Бог береже! (жінка плаче)."