Як живе дівчинка, яку з сиротинця повенули до дому

17:34, 16 сер. 2019
 
Як живе дівчинка, яку з сиротинця повенули до дому

В травні ми розповідали історію школярки, яку забрали від її опікунки бабусі. Тоді місцевий  голова ОТГ звинувачував дядька дівчинки в сексуальних домаганнях до неповнолітньої, опікунку в пияцтві. Соцслужби забрали Карину з сім’ї та оселили  в дитбудинку з релігійним спрямуванням. Пізніше на комісії при райдержадміністрації  звинувачення з дядька дівчинки зняли, їй дозволили їхати додому.  Дитина третій місяць живе вдома після повернення з притулку. Через тиждень у неї - день народження.

Карина Кирпа показує як підготувалася до нового навчального року, демонструє шкільне приладдя та одяг. Дівчина піде у п’ятий клас. Бабуся Людмила Кирпа каже: онука досі не оговталася він стресу.

Людмила Кирпа, бабуся дівчинки, опікунка: «Я поїхала до неї в сиротинець, а вона мені плаче. Піде в школу, то хай ходить до шкільного психолога. Психіка в неї нерушена, бо вдома звикла». 

На бабусю Карина говорить «мама», та її опікає з перших днів народження. Сьогодні дівчинка допомагає по господарству. Які страви любить готувати.

Карина Кирпа: «Пряники, яєчню, салати, котлети».

 Бабуся показує вишивку, говорить, що готує онуці на майбутнє придане.

Людмила Кирпа, бабуся дівчинки, опікунка: «Рушничка під ноги, як заміж буде виходити, бо я не знаю чи доживу. Це парні ікони, в Борохові ще ні в кого немає такого, як буде заміж іти, то я їй їх посвячу».

У дворі Кирп будматеріали, там завершують ремонт даху, добудували кухню та передпокій, планують переходити до внутрішніх робіт. Навідує сім’ю родичка - Ніна Кашицька.

Ніна Кашицька, сестра Людмили Кирпи: «Вона раду дає "городові", сапкою робить,усе має, в хаті чисто, вишивати гарно вміє, добре вишиває, хазяйка на всі руки».

Людмила Кирпа розповідає, що після того, як зняли звинувачення з її сина про сексуальні домагання до онуки, її викликали до суду й дали попередження за пияцтво. З цим, каже жінка, не погоджується й нині готується до апеляції.

Людмила Кирпа, бабуся, опікунка дівчинки: «Я прийшла на суд - більше нікого не було. Я кажу судді, що нічого не винна, мене ніхто не бачив ні п’яну, ні випивши. Хвилин 5 пройшло, він виписав там і каже, що мене попередили. Я ж питаю за що попередили?! Трудовий збір платити не буду, а мені кажуть, що подадуть і з пенсії вирахують, а за що?»