У Луцьку відкрили обласний перинатальний центр

15:28, 18 лип. 2019
 
У Луцьку відкрили обласний перинатальний центр

Медустанову для майбутніх мам та малюків будували 18 років, – розповіла виконувачка обов’язків директора установи Ірина Горавська. Поліклінічне відділення центру працює останніх 2 тижні у тестовому режимі. Нині відкрили усі 10 відділень закладу.

Серед них акушерське, відділення патології вагітних, інтенсивної терапії для малюків та мам. 11-ть пологових залів. У відділенні гінекології, каже Ірина Горавська, лікуватимуть важкі форми непліддя. З її слів, вартість будівництва центру 228 мільйонів гривень. Устаткування закладу дозволятиме виходжувати малюків вагою від 500 грамів.  

Ірина Горавська , в.о. директора Волинського перинатального центру: «Це центр, де все відбувається навкруги дитини. Завдяки тому, щоб дитина  в якому б терміні вона не народилася, в якому б стані вона не народилася, вона мала можливість виходжування з перспективою на здорове майбутнє.Особлива увага буде приділятися жінкам, які мають загрози переривання, передчасні пологи, виходження діток від 500 грамів і виходжування цих діток. »

Щороку в установі можуть приймати близько 3-х тисяч пологів. З її слів, перших пацієнтів у стаціонарних відділеннях чекатимуть з серпня. Нині у центрі тривають санітарно-епідемічні заходи.