Вдруге у Луцьку відбувся фестиваль "Ігроманія"

17:25, 10 лип. 2019
 
Вдруге у Луцьку відбувся фестиваль

Вдруге у Луцьку відбувся фестиваль настільних ігор.Діти мали змогу перевірити свій інтелект та поринути у світ “Ігроманії”.

Звук труби дав старт фестивалю. Світлана Григоровська бере участь у фестивалі не вперше. Каже: гра захоплює.

Світлана Григоровська, учасниця фестивалю настільних ігор: «Мені дуже тут сподобалось, адже це фестиваль настільних ігор. Тут ми граємося, спілкуємося, а не з гаджетами сидимо .Я тут знайшла багато нових друзів.»

Оксана Гаврищук, учасниця фестивалю настільних ігор: "Це гра “Барабашка”. Правила тут такі: розставляємо по кругу предмети і тягнемо карточку, на карточці намальований білий барабашка, хто перший візьме, той забирає карту. Виграє той, в кого найбільше карт, коли колода закінчиться ми підраховуємо карти, і в кого їх найбільше , той виграє."

Учасниця Оксана Гаврищук ділиться враженнями від гри і спілкування з однолітками.

Оксана Гаврищук, учасниця фестивалю настільних ігор: «Мені дуже тут подобається, тому що тут багато народу і багато знайомств за один раз, незвично трішки, але можна сказати, що дуже весело.»

На фестивалі облаштували три ігрові зони. Артем Богуш та Ілля Тихий кажуть – більше до вподоби спортивні ігри.

Артем Богуш, учасник “Ігроманії”: «Я тут уже вдруге, мені дуже подобається. Тут рухливі ігри, Монополії всякі.»

Ілля Тихий, учасник фестивалю настільних ігор: «Приїхав перший день зі своїм другом  Артемом, нам сказали, що можна розважитись іграми. Ми почали першу грати “Футбол”, Артем виграв мене і це було дуже класно. Я хочу наступного року ще сюди приїхати, мені сподобалась гра “Футбол».

Другий рік поспіль у фестивалі бере участь Кирило Гаврищук.  Хлопець розповів нам про свою улюблену гру.

Кирило Гаврищук, учасник фестивалю настільних ігор: «Мені подобаються найбільш інтелектуальні .Шахмати я граю з шести років, мене тато вчив, на кінець я його перемагати почав, тай вони розум розвивають.»

Двох доньок на фестиваль привела Тетяна Миколайчук.

Тетяна Миколайчук, мама учасниць фестивалю: «Ми вже другий рік поспіль приходимо на цей чудовий фестиваль настільних ігор і діти чудово почуваються, граються, і це дуже класно, коли діти займаються таким заняттям , тому що це вже не в телефонах, не в гаджетах сидіти, а все таки рухатися. Як тільки цей фестиваль буде знову проводитися ми обов’язково будемо й надалі приходити, будемо залучати нових друзів , тому всім бажаю, щоб діти приходили і грали такі чудові ігри.»

Бібліотекарка Ніна Бочарова, одна з організаторів фесту, розповіла: сьогодні на “Ігроманію” прийшло більше пів сотні дітей.

Ніна Бочарова, заступниця директора Луцької централізованої бібліотечної системи: «Ідея фестивалю щоб згуртувати дітей , щоб відійти від віртуального спілкування і перейти у світ зустрічей, розмов. Ми добавляємо до кожного фестивалю якісь нові ігри, якщо в минулому році їх було більше 40, то в цьому році ми збільшили їх кількість і маємо 55 настільних ігор.»

Всі учасники фесту отримали подарунки, - додала Ніна Бочарова.