Пішохідна частина мосту, яка проходить через річку Стир на вулиці Шевченка, руйнується

16:04, 10 лип. 2019
 
Пішохідна частина мосту, яка  проходить через річку Стир на вулиці Шевченка, руйнується

Пішохідна частина мосту, яка  проходить через річку Стир на вулиці Шевченка, руйнується. Цього року планувався капітальний ремонт, однак, через брак коштів проведуть поточний, розповів кореспондентам Суспільного начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури департаменту ЖКГ Володимир Козел. Коли розпочнуться ремонтні роботи – дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Дмитро Лошик і Катерина Цюприк – студенти. Розповідають: ходити цією дорогою небезпечно.

Дмитро Лошик, студент: «Бачимо, що той міст лагодять, а по цьому не має ніяких робіт. Кожного дня тримаємо один одного за руку, бережемо, щоб не обвалитися навіть у воду, бо дуже страшно.»

Катерина Цюприк, студентка: «З коляскою тут тяжко проїхати батькам, наприклад або з візочком, навіть, для людей.»

Ольга Семенова, лучанка: «Вона вже давно, може вже з років три напевно. Всі ходять сюдою і нічого, тільки, коли темно, діти оце, що можуть впасти, але так йдеш і дивишся, щоб не звалитися.»

Лучанка Тамара Дадіані через міст ходить на роботу щодня.

Тамара Дадіані, лучанка: «Тут дири, дуже вузький прохід і машини, які в таку погоду їдуть, то ми всі у воді. Погано, треба щось робити. Вони і латають його час від часу, підремонтовують, але це потребує капітального ремонту.»

Неподалік працює Юрій Хом’як, каже, має проблеми із зором, тому неодноразово звертався з проханням полагодити тротуар.

Юрій Хом’як, лучанин: «Ходжу з супроводом, але вона теж поганенько бачить, тільки отак скачемо в калюжу з калюжі, то паркан, бо тротуар вузький і розминутися дуже тяжко. Скрізь дорога нормальна, тільки цей тротуар, метрів сто, це жахливий стан.»

Як розповів начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури департаменту ЖКГ Володимир Козел, цього року планувався капітальний ремонт, однак, через брак коштів, проведуть поточний.

Володимир Козел, начальник відділу департаменту ЖКГ: «Вчора виїзджали з проектною організацією, будемо складати дефектний план, замовляти робочий проект поточного ремонту. Десь на протязі місяця розпочнеться ремонт. Потребується бетонування, закладення армованої сітки, в одному місці потрібно витягнути плиту пішохідну, бо вже вона сильно провалилася.»

Поточний ремонт мосту обійдеться майже у 100 тисяч гривень, розповів Володимир Козел.