Луцькі плавці привезли 10 медалей з чемпіонату України

13:15, 28 чер. 2019
 
Луцькі плавці привезли 10 медалей з чемпіонату України

Луцькі плавці привезли 10 медалей з чемпіонату України. Про це кореспондентам Суспільного розповів голова Волинської федерації плавання Віктор Самчук. Каже: змагання тривали чотири дні у Харкові.

Це - перша зустріч луцьких плавців. Днями вони повернулися з чемпіонату України з нагородами. Плавчиня Дана Ахмедова розповідає, до чемпіонату України готувалася посилено.

Дана Ахмедова, плавчиня: “Я привезла перше місце і виборола його на дистанції 50-т метрів брасом. Подолала його дистанцію за 32,79 секунди. Я встановила рекорд Волинської області. Побила свій рекорд. Третє місце я завоювала на дистанції 100 метрів брасом. Подолала за 13.48. Без підтримки ні куди. Це команда. Командний дух - завжди."

Ілля Петрочук плаванням займається шість років. Нині хлопець — майстер спорту України.

Ілля Петрочук, плавець: “Було дуже складно, по два тренування в день. Я вже звик. І не було складно. Суперники завжди сильні. Всі тренуються, всі хочуть виграти. Хто більше тренується, той і виграє. Мені було складно. Я думаю, у кожного були конкуренти і всім було не легко. Два третіх місця. На дистанції 100-метрів вільний стиль. І на дистанції 200-ті метрів вільний стиль. Плив також 50 метрів вільний стиль, але там я четвертий." 

На чемпіонаті України, який відбувався у Харкові, спортсмен Максим Ткачук виборов 6-ть медалей. Каже: результатом задоволений.

Максим Ткачук, плавець: “В Харкові я показав хороші результати. Зайняв два перших місця на 200 метрів браса серед свого віку і старше. Був на 50-т метрів серед свого віку і старших, а на 100 друге місце. Було трохи важко, бо я трохи прихворів перед змаганнями."

У складі команди було 12 спортсменів. Голова Волинської федерації плавання Віктор Самчук каже: результатами своїх вихованців - задоволений.

Віктор Самчук, голова Волинської федерації плавання: “Естафетне плавання 4 по 100 метрів комбіновано, де наші спортсмени були четвертими. Вони трохи програли у боротьбі за третє місце. Ткачук Максим готується до участі в чемпіонаті світу серед юніорів, які відбудуться в Будапешті в серпні місяці. Волинське плавання розвивається і ми надіємося на подальші наші успіхи. У нас прекрасний є резерв волинського плавання.”

Зі слів Віктора Самчука, нині луцькі спортсмени готуються до змагань у Запоріжжі. Каже: відбуватимуться вони у липні місяці.