На Волині триває ІІ Міжнародний конкурс-пленер

18:04, 21 чер. 2019
 
На Волині триває ІІ Міжнародний конкурс-пленер

У ІІ Міжнародному конкурсі-пленері беруть участь учні та студенти спеціалізованих мистецьких закладів. 34 учасники з України, Білорусі та Польщі сьогодні працюють на різних локаціях Старого Луцька.

Луцький замок, Петропавлівській костел та Кірху у різних техніках  малюють художники. Майя Сайнага з Любліна пише В’їзну Вежу замку.  

Майя Сайнага, учасниця пленеру (м. Люблін): «Ми учора були тут на екскурсії. Мені сподобалась історія цього місця. От я його і захотіла намалювати. Виконаю усе в графічній техніці акварельними олівцями».

Діана Гасак, учасниця пленеру (м. Хмельницькій): «Мені здається він є індивідуальний. Проста архітектура. Мені він сподобався саме цей ракурс. Тому що тут все є. Воно є цілим».

Аліна Веремецька, учасниця пленеру (м. Брест): «Я обрала кірху, бо це німецька архітектура, в готичному стиліКомпозиційно воно тягнеться до гори, до Бога, до Сонця».


Організатор конкурсу-пленеру Іван Гаврилюк розповів, що завтра художники поїдуть працювати до села Колодяжного, що у Ковельському районі.

Іван Гаврилюк, організатор конкурсу-пленеру: «Це наш один з духовних центрів, тому що Леся Українка після Шевченка і ми з гордістю про це говоримо. Саме середовище, аура. Думаю для них буде цікаво, тому що побувати в такому місці це є мабуть обов’язок. Більше того – там є що малювати».

У неділю в обласному центрі відбудеться виставка малюнків та оголошення переможців конкурсу. Усі пленерні роботи залишаться у Луцьку, сказав Іван Гаврилюк.