Новий фотоальбом «Луцьк» презентували в обласному центрі

11:26, 13 чер. 2019
 
Новий фотоальбом «Луцьк» презентували в обласному центрі

На початку 2018-го луцький фотограф Віктор Петрук почав працювати над фотоальбомом. Упродовж року він фіксував історичні пам’ятки міста, споруди, простори довкола, жителів і гостей Луцька, його ритм і настрій.

Віктор Петрук, фотограф: “Я не просто фотографую відразу. Чекаю поки з’явиться емоція. Тоді фото цікавіше на мою думку. Коли люди досить емоційно кидають одне на одного різного кольору фарби емоції передати неможливо. Їх треба просто ловити.”

Віктор Петрук розповів: за рік відзнімкував майже 2 тисячі світлин. Локації здебільшого обирав сам, частину пропонувала команда управління туризму та промоції, яка замовила роботу. Фотограф каже: пам’ятає кожну світлину і її емоції. Аби «зловити» потрібний кадр, часом доводилось спускатися в підземелля, або ж шукати найвищі точки.

Віктор Петрук, фотограф: “ Бувало о 4, бувало о 5 ранку . Наприклад, взимку вулицю янголів фотографував. Це я встав о 5 ранку. Багато навіть моїх друзів дивувалися з тих, хто бачили фото, а де люди.”

Гігабайти фотографій, відзнятих за рік, першою після фотографа переглядала дизайнерка Інна Питель. Вона каже: найважчим завданням було з-поміж двох тисяч світлин відібрати 300, які увійшли до фотоальбому.

Інна Питель, дизайнерка: “Сказали, що сторінок має бути 100. І тут почались проблеми. Бо кожна фотографія настільки унікальна і цікава, що хотілось подати її більше. В результаті ми зійшлися на тій кількості сторінок, яка зараз є.”

На 130 сторінках вмістили фото історичної спадщини і сучасного Луцька. За словами начальниці управління туризму та промоції Катерини Теліпської, презентаційний фотоальбом – це симбіоз професіоналізму, натхнення і любові до міста.

Теліпська Катерина, начальниця управління туризму та промоції Луцької міської ради: “Ми хотіли показати Луцьк таким яким він є. показати його основні історичні пам’ятки, показати події. Які тут відбуваються, показати лучан, яким життям вони тут живуть. Щоб цей фотоальбом став хорошим спогадом і натхненням обов’язково сюди ще раз приїхати.”