У луцьких книгозбірнях діють Літні читальні зали

11:00, 12 чер. 2019
 
У луцьких книгозбірнях діють Літні читальні зали

Канікули – із книгою. Теплої пори року у луцьких книгозбірнях діють Літні читальні зали. Просто неба учні можуть переглянути журнали, пограти ігри, зустрітися з друзями. Завідувачка бібліотеки для дітей номер 2 Інна Семенюк читає найменшим відвідувачам книгу. Історію про бузкового ведмедика слухає семирічна Аня.

Аня Глушкова, відвідувачка бібліотеки: “Я приходжу в бібліотеку щодня з сестрою, ми граємо ігри, читаємо журнали, книжки, нам весело.”

Книга захопила і Дмитра Пінчука.

Дмитро Пінчук, відвідувач бібліотеки: Читаю пригоди Тома Сойера. Як Том з’в варення і втік.”

На літніх канікулах у Луцьку поціновувачів слова збирають Літні читальні зали, розповідає Наталія Зінчук. Каже: вони діють при бібліотеках у кожному мікрорайоні міста.

Наталія Зінчук, методист Луцької централізованої бібліотечної системи: “Протягом літа щовівторка виносимо столи, одні читають книги, інші грають ігри.”

За столиком дівчатка грають в настільну гру «УНО».

Аня Ткач, відвідувачка бібліотеки: “ Це настільна гра, активна, вона розвиває мозок.”

У Літніх читальних залах можна побачити школярів різного віку, каже завідувачка бібліотеки для дітей № 2 Інна Семенюк.

Інна Семенюк, завідувачка бібліотеки для дітей №2: “ Стараємось в першу чергу забрати з вулиці, щоб догляд був і дати альтернативу гаджетам, зараз це актуально, і популяризувати книгу.”

Тетяна Білокурець, відвідувачка бібліотеки: “ Мені подобається ця ідея, дає розуміти, що бібліотека - це не лише книжки, дає можливість познайомитися, це класно.”

Уляна Кунинець, відвідувачка бібліотеки: “Атмосфера тут хороша. Я в техніці сиджу менше, більше люблю читати, це почалося в школі в садку не любила, розвиває увагу дуже сильно.”

«Літні читальні зали» у Луцьку під час шкільних канікул працюють другий рік поспіль. Вони є частиною проекту «Територія дитинства».