3,5 тисячі дітей у Луцьку проводитять дозвілля у відпочинкових таборах із денним перебуванням

18:01, 30 тра. 2019
 
3,5 тисячі дітей у Луцьку  проводитять дозвілля у відпочинкових таборах із денним перебуванням

3,5 тисячі дітей протягом 14 днів проводитимуть дозвілля у відпочинкових таборах із денним перебуванням, які створені на базі всіх шкіл обласного центру. Про це журналістам Суспільного розповіла головна спеціалістка управління освіти Людмила Клиш. Як організоване дозвілля у таких закладах – дивіться дізнавалися журналісти Суспільного.

Соломія Мартинюк, школярка: «Я намалювала 305 цифру і прикрасила вогниками.»

На занятті із цифрографіки у Луцькому ліцеї №27. На малюнку Віри Попової чорні хмари.

Віра Попова, школярка: «Бо починається гроза.»

У  таборі із денним перебуванням ліцею дозвілля проводить 180 дітей 1-6-тих класів. Тут створили  6 загонів, передбачене дворазове харчування і розваги, розповідає  директорка табору Тетяна Ходаковська.

Тетяна Ходаковська, директорка табору: «Кожного дня для дітей організовується дозвілля, майстер-класи. Вчора діти були в драмтеатрі, ходять в боулінг, кожного дня є активний відпочинок. Кожного дня діти працюють  інтелектуально:іІ ребуси, і кросворди розгадують. І квест завтра буде.»

У інших загонах - художня гімнастика та  заняття сінотерапії.

Вікторія Шевчук, флористка: «Ми виготовляємо сердечко, в подарунок вони принесуть для своїх батьків. Це в нас іде не сіно, а трава лісова з Ківерець, волинського лісу. Ми сюди насушили м’ятки. В нас мікс – трава з м’яткою».

Аліса Біла, школярка: «Почалися канікули, сумно сидіти сумно. Тут так цікаво. Сумно вдома було б. В телефоні сиділа б,  напевно. Тут така квіточка я зробила з паперу і знайшла шишку в сіні.»

 Діти ще 2-х загонів ліцею поїхали на екскурсію на кінну ферму. Спортсменка із верхової їзди Анастасія Мельник готує коня для показових виступів на арені.

Анастасія Мельник, спортсменка із верхової їзди: «Їм цікаво. Для нас це звичайне діло. А вони в місті живуть, вони коней не бачать. Їм подобається. Всі в захваті, завжди з телефонами знімають відео. Його коні звати Бродвей. Є в нас певні коні, які не бояться людей, коли скупчення. Він спокійний хлопчик. Трошки бешкетник, але спокійний.»

Артем Бурмістров, школяр: «Ми приїхали сьогодні на екскурсію на кіноферму. Тут дуже класно, можна було погладити коней, мені сподобалося.

Лілія Хиля, школярка: «Було дуже круто. Можна ходити куди хочеш. Вчитися не треба. Кожен день цікаві екскурсії. Поїхали з табором на конеферму. Тут дуже цікаво. Коні тренуються. Можна покататись на конях. Ми їх тут гладили, кормили.»

 В області  працює 200 пришкільних таборів, розповіла керівниця обласного департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод. У них охопили відпочинком і оздоровленням 16 тисяч волинських дітей.