Сьогодні дев’ятирічна Карина із села Борохів, яку вилучали з родини, повернеться додому

16:16, 30 тра. 2019
 
Сьогодні дев’ятирічна Карина  із села Борохів, яку вилучали з родини, повернеться додому

Сьогодні дев’ятирічна Карина Кирпа із села Борохів Ківерцівського району повернеться додому після останнього дзвоника в школі. До цього дівчинка місяць жила в приватному дитячому будинку села Дерно. Забрати онуку приїхала її опікунка-бабуся Людмила Кирпа – у дівчинки останній дзвоник в школі. 

Дівчинка закінчила 4-й клас у школі села Дерно. Туди її перевели 23-го квітня. Бабуся Людмила Кирпа розповідає: в школу приїхала зранку, щоб гарно вбрати онуку.

 Людмила Кирпа, бабуся-опікунка дівчинки:Я купила їй гарну одяг, їй дуже подобається і мені приємно. Вона каже: мама забери вже мене… Я кажу, що вже сьогодні забираю, а вона питає чи не обманюю. Я ж кажу, що ні, не обманюю. Вже сьогодні підеш додому доцю”.

Карина розповідає: вдома має свою кімнату, й перше, що хоче зробити – погратися у своєму комп’ютері. Як їй жилося в приватному дитбудинку – каже таке:

Карина Кирпа, дівчинка, яку вилучали з сім’ї: “Погано. Я хочу додому, бо вдома набагато краще”.

Нагадаємо, в попередніх випусках новин ми розповідали про те, що працівник відділу служби у справах дітей райдержадміністрації Микола Супоровський говорив про пияцтво в сім’ї Кирп та звинувачення від посадовців Липинської ОТГ в домаганні родичем неповнолітньої дівчинки. Останнє спростували на поліграфі у столиці. Рішення повернути дівчинку в родину ухвалили в райдержадміністрації на спеціальній комісії 28 травня. Вилучення дитини з сім’ї, розповідає шкільний практичний психолог Іванна Михайлова, стало стресом для дівчинки. Вона говорить: перший тиждень в новому класі Карина була замкнутою, мало спілкувалася з однокласниками.

Іванна Михайлова, психологиня: “Коли вона дізналася, що бабуся її забере, тоді і відкрилася, почала посміхатися, говорила як хоче додому. Я б рекомендувала пару занять з психологом, щоб подолати цю емоційну напругу і стрес, їй буде легше забути цю ситуація і адаптуватися. Тішить те, що вона не довго була в дитячому будинку і повертається в сім’ю, для  неї це плюс.”

Школярка говорить: в новій школі знайшла друзів, але сумує за рідною школою у Борохові.