Розпочали ремонт вулиці Набережної, на якій два дні тому лучани в ямах висадили квіти

19:39, 29 тра. 2019
 
Розпочали ремонт вулиці Набережної, на якій два дні тому лучани в ямах висадили квіти

Частину вулиці Набережна, на якій два дні тому лучани в ямах і вибоїнах висадили квіти, відремонтують цього літа. Йдеться про проїзну ділянку автошляху від кільця на Шевченка до повороту на вулицю Яровиця, розповів Суспільному директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась. О 10-й ранку спецтехніка та працівники розпочали ремонтні роботи дороги поблизу кільця на вулиці Шевченка.
Іван Хомич, ремонтує дорогу: "Бо якщо на цей старий асфальт покласти асфальт, то він не буде триматися. Верхній шар 5 см ми знімаємо, потім вимітаєм, проливаєм емульсією і тоді новий асфальт кладемо".
Сергій Яремчук, виконроб: "Ми на субпідряді в луцької фірм, «Унідор» фірма, Медведчук там директор є. Вона виграла тендер, ми на субпідряді робимо ямковий ремонт, вони будуть класти два шари асфальту потім. Від повороту кільця на вулицю Шевченка, бо це перша ділянка роботи, до поворту на Яровицю. Ліву, праву сторону, будемо колодязі мурувати, "лівньовки" робити".
Юрій Крась, директор департаменту ЖКГ: "Кошторисна вартість 3 млн. грв.".


Ліквідовують старі вибоїни, а їх на цьому відрізку автошляху достатньо, каже виконроб Сергій Яремчук.
Сергій Яремчук, виконроб: "Я також водій, також їжджу і буду радий їздити по нормальним дорогах. Зношується дорога, бо дуже багато машин. Багато машин з перегрузами. Вона ж йде як об”їзна. Фірма дає гарантію, що якщо на асфальті якісь недоліки, то фірма ліквідовує їх за власний кошт".
Іван Хомич, ремонтує дорогу: "Буде вона служити. Мусить служити, як будем робити, але ми зараз робимо цю ділянку, а другу ділянку, може буде робити інше організація. там тендер виграється".
Іван Хомич говорить про частину дороги від Яровиці до вулиці Ківерцівської. Цю ділянку чимало водіїв вважають найпроблематичнішою, розповів Суспільному таксист Ігор Бойчук. Тут вибоїни в асфальті настільки великі, що автівки аби об”їхати їх виїжджають на зустрічну смугу. Цього понеділка лучани, аби привернути увагу представників міської влади до стану дороги висадили квіти в ями в асфальті.
Ігор Бойчук, лучанин: "Ями більше, ніж рік. Ідея дуже гарна, але…аби це вплинуло на нашу владу".
Іванна Романюк, співорганізаторка акції: "Тут всі автомобілісти і практично всі з нашої команди автомобілісти і їздити тут на Набережній просто не можливо, а міська рада зовсім не звертає уваги на цю дорогу".


Ями і вибоїни на цій частині дороги найближчим часом ліквідовані не будуть.
Юрій Крась, директор департаменту ЖКГ: "Друга частина 1,7 млн. грвн. Зараз також були оголошені торги. 31 травня аукціон відбудеться. Відповідно, якщо буде переможець - будуть розпочаті роботи".
Під час 57-ї сесії Луцької міської ради Юрій Крась розповів: дорога буде відремонтована і по Ківерцівській. Коли це станеться - не уточнив.
Юрій Крась, директор департаменту ЖКГ: "Ківерцівська, Карпенка-Карого - 10 мільйонів заплановано. Це перехрестя, але перехрестя 50 метрів в одну сторону, і 50 в іншу".