У Луцьку відбулась 59-а легкоатлетична естафета

18:48, 6 тра. 2019
 
У Луцьку відбулась 59-а легкоатлетична естафета

Захід приурочили 74-й річниці Дню перемоги у Другій світовій війні. Бігало понад 230-ть волинян, розповів Суспільному керівник змагань Володимир Яловик. Організували захід одна з волинських газет і фахівці міського управління молоді і спорту.

59-та легкоатлетична естафета стартувала від центрального входу до Меморіального комплексу “Вічна Слава”. Змагання розпочалися в 11-й.

Алла Глембоцька, учасниця естафети: «Незважаючи на дощ, ми усі будемо бігати і цей дощ трохи додає сил, щоб пробігти першими.»

Іван Була, учасник естафети: «До цієї естафети я долучився вперше. Мені цікаво тут побігати, по вигравати. Пережити ці емоції та відчуття. Наша команда сильна, дуже сильна. Думаємо, що переможемо.»

Артур Калитка, учасник естафети: «До цих змагань я одягнув спортивний одяг і курточку легку, щоб не спотіти.»

Дмитро Волоско, учасник естафети: «Люблю бігати. Спорт - це моє. Хочеться мені цього. Погода не лякає?- не хотілося мені би зараз бігати. Захід вже не віднімеш, то треба бігати.»


Дистанція естафети - 12 етапів. Загальна її протяжність – 4 тисячі 560 метрів, -  каже керівник змагань Володимир Яловик: «У нас ще не всі впевнені, що можна бігати при такій погоді стартувати. Ми раді, що прийшло 19 команд. У минулому році було 30-ть. У цьому році менше, погода зіпсувала настрій учасникам.»

Першими фінішували – спортсмени-студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.


Владислав Бакалюк, переможець естафети: «Ми кожного року стаємо чемпіонами. Це для нас стало таким обов’язком. Хочу подякувати учаснику, який біг 5-тим. Він зробив великий відрив.»

Другими на фініші були спортсмени команди Академії рекреаційних технологій та права.  Третє місце здобула команда Луцького педагогічного коледжу. Переможці отримали грамоти та грошові нагороди.