Конкурс дитячого малюнка “Дитинство зігріте Україною”

11:13, 18 кві. 2019
 
Конкурс дитячого малюнка “Дитинство зігріте Україною”

   80 волинян отримали подарунки за перемогу у конкурсі дитячого малюнка “Дитинство зігріте Україною”. На творче змагання надіслали майже 400 робіт, - розповіла організаторка заходу, керівниця обласного відділення Дитячого фонду України Олена Грінченко. Що малювали діти – цікавилися кореспонденти Суспільного. Дев’ятирічна Олена Крась розглядає свою роботу. Каже: на  нагородження приїхала з селища міського типу Іваничі.

 

Олена Крась, учасниця конкурсу (смт. Іваничі): «На малюнку моєму зображена українка і сонце зігріває українку. Цим малюнком, я хотіла передати що потрібно любити Україну.»

Над малюнком дівчинка працювала під керівництвом вчительки Лілії Корніюк. Роботу виконала кольоровими олівцями.

Лілія Корніюк, керівниця гуртка: « В школі за програмою, не вимагають по темах, якісь малюнки малювати пов’язані з Україною. На таких конкурсах діти можуть вести пошукові роботи. Брати щось з історії. Придумувати щось цікавіше, бо вони знають, що це конкурс і це важливіше ніж просто принести малюнок до школи.»

Приїхала з міста Горохова на нагородження і Анна Присяжна. Дівчина каже: її робота має назву “Щасливе дитинство”.

Анна Присяжна, учасниця конкурсу (м.Горохів): «Виконувала свою роботу фарбами гуаш. Хотіла показати: щасливе дитинство, дітей у незалежній Україні. Малювала його недовго, майже 4-ри години. Скажу чесно, тут є набагато гарніші роботи за мою.  У кожного свій талант і кожен виконує у різному стилі. Мені дуже подобається більшість тут присутніх робіт. Навіть, деякими людьми тут я захоплююся!»

 

Анжеліка Яценко, учасниця конкурсу (м. Берестечко): «Мій малюнок називається "Я люблю Україну". Я малювала веселих дітей. Я  не довго малювала.»

Олександра Кузьмінська, учасниця конкурсу (м.Горохів): «Я зобразила дочку та її матір. Так як у мене це найбільше асоціюється з душевним теплом та Україною. Малювала я цю картину аквареллю і зайняло це,  відносно, не довго, приблизно кілька годин.»

На конкурс було надіслано 394-ри роботи, - каже організаторка заходу Олена Грінченко.

 

Олена Грінченко, організаторка конкурсу: «43 дитини, які зайняли місця перше, друге та третє місце та понад 40 дітей, які взяли активну участь. Мета цього конкурсу - побачити, як діти люблять Україну та як поважають Україну.»

Учасники конкурсу дитячого малюнку “Дитинство зігріте Україною” отримала подарунки.