Смертельна ДТП поблизу Нововолинська

17:57, 16 кві. 2019
 
Смертельна ДТП поблизу Нововолинська

 Один загиблий та шестеро травмованих. Такі наслідки ДТП яка сталася 16 квітня близько 11-ї поблизу села Литовеж Іваничівського району. Як розповів речник Нацполіції області Віктор Гомоль на автошляху Ковель-Жовква зіткнулися мікроавтобус бус та легковик.

На дорозі розкидані уламки та залишки пасажирського крісла. Об 11-й тут сталося ДТП розповідає Сергій. Свого прізвища чоловік не називає. Каже - їхав попереду легковика.

Сергій, свідок ДТП: «Опель їхав зі сторони Нововолинська, а цей «Ланос» по цій стороні. Дорога була пуста, не було нікого. Вже побачив як воно ззаду все сталося. Почув звук, такий тріскот, я подивився в дзеркало заднього виду і побачив як бус стояв настоя, я вискочив зразу.»

На місці ДТП працювала слідчо-оперативна група. Речник Нацполіції області Віктор Гомоль розповідає: слідчі встановили  попередню причину зіткнення легковика та мікроавтобуса.

Віктор Гомоль, речник Головного управління Нацполіції Волині:  «Автомобіль "Opel Vivaro", за кермом якого перебував 44-річний житель міста Нововолинськ, рухаючись у напрямку міста Жовква Львівської області, під час здійснення обгону, не впевнившись у безпечності маневру, виїхав на смугу зустрічного руху й допустив зіткнення із автомобілем "ЗАЗ Daewoo"

На передньому сидінні розтрощеного легковика тіло водія. Зі слів Віктора Гомоля 40-річний житель міста Сокаль Львівської області від отриманих травм загинув на місці. Після удару тіло кермувальника затисло у авто – каже свідок аварії.

Сергій, свідок ДТП:  «Водій був, він був один в машині, вже його доставали, дверці були зажаті, його вирізали з машини. Визивали скору, всі позупинялися, ставали.»

Водія буса та 5-х пасажирів ушпиталили до Нововолинської міської лікарні. Зі слів головного лікаря медзакладу: травмовані віком від 40 до 61 року. Одна з пасажирок буса перебуває у важкому стані.

Віктор Мороз, головний лікар Нововолинської міської лікарні :«Доставлено до нас 6-х чоловік. 5-ро госпіталізовано. 4-ро у травматологію, одна в хірургію. У 4-х пацієнтів стан середньої важкості, один важкий.»

Водій мікроавтобуса від госпіталізації відмовився, розповів лікар. Правоохоронці, каже речник Нацполіції області Віктор Гомоль, наразі встановлюють усі обставини ДТП. Винуватцю аварії загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.