У Луцьку прибирали сміття у рамках акції «Ековесна -2019»

15:40, 5 кві. 2019
 
У Луцьку прибирали сміття у рамках акції «Ековесна -2019»

Толоки відбулися у восьми місцях. Сміття під мостом на вулиці Шевченка у Луцьку, що веде до інфекційної лікарні, вийшли прибирати п’ятеро працівників супермаркету, що знаходиться поруч.

Світлана Лебедчик, учасниця прибирання: «Прибираємо десь півгодини,  дуже багато пляшок, найбільше пляшок, пластику, пакети.»

Ця територія входить у п’ятірку найбільш забруднених місць у Луцьку, каже радниця міського голови Мар’яна Сорочук, яка курує прибирання. Запитуємо, чи впорається п’ятеро людей, які збирали сміття на момент зйомки,  із забрудненою територією?

Мар’яна Сорочук, радниця Луцького міського голови: «Завжди тут працює набагато більше людей, але виходять вони у різні години  і впродовж кількох днів тут буде прибрано.»

Поруч протікає річка Стир, тому сюди люблять приходити відпочивати, після себе не прибирають, каже Алла Сень, учасниця прибирання.: «Да, кожен хоче відпочити, чи що, але після себе, будь-ласка, щоб поприбирали, щоб у смітничок викинули, і буде усім приємно, буде гарний настрій, а то куди таке годиться!»

А на вулиці Чернишевського прибирали працівники інфекційної лікарні.

Ніна Брянцева, учасниця прибирання: «Щоб чистота у Луцьку була, ми всі вийшли, щоб усе позбирати, усі папірці.»

Галина Тимошовець, учасниця прибирання: «Хватає у нас сміття, прибираємо, щоб була чиста територія.»

Петро Грисюк, учасник прибирання у Луцьку: «Це треба штрафи підняти і от ви телебачення – одного зняли, заплатив 500 гривень, другого зняли – заплатив 500 гривень, по телебаченню показати і буде порядок, я думаю.»

Мар’яна Сорочук, радниця Луцького міського голови: «По місту відбуваються піші і велосипедні патрулі, які виявляють ці компанії. Якщо ці люди не припиняють порушення, наносять адміністративні санкції. Інших засобів примусу ми не можемо зробити, оскільки ми є представниками влади, ми не можемо ось так просто підійти, як сказав мені один чоловік, і дати «щелбана» тому,  хто смітить. Мають бути містяни свідомими.»

Сміття, яке зібрали у мішки працівники різних організацій, що долучилися до загальноміського прибирання вивезуть на звалище комунальники.