30 мішків сміття зібрали у парку Луцька під час акції Трештег

16:41, 27 бер. 2019
 
30 мішків сміття зібрали у парку Луцька під час акції Трештег

   Трештег все частіше з’являється в дописах волинських користувачів соцмереж. Про це Суспільному розповіла студентка Анастасія Ліпінська. За неписаними правилами цієї всесвітньої акції потрібно зробити селфі на фоні сміття, тоді зібрати його і знову зазнімкувати. 

На цьому фото — лучани, які уже приєднались до всесвітньої екологічної акції і опублікували свої фото у соцмережах. Шестикласниці Юля Дмитрук і Ольга Козицька кажуть, що вперше беруть участь у такому заході.

Юля Дмитрук, учасниця толоки: «Ми збираємо скляні пляшки. Вони трапляються то побиті, то із якимись незрозумілими штуками, їх неприємно брати, але потрібно». Ольга Козицька, учасниця толоки: «Мама сказала, що я молодець. Не дуже приємно збирати, але треба постаратися для природи і для людей. Щоб збирати  сміття нам дали рукавички і тому в них зручніше і безпечніше».

Серед учасників акції - 12 студентів на чолі із старостою групи Анастасією Ліпінською.

Анастасія Ліпінська, учасниця толоки        : «Зробили селфі того, що тут було до прибирання, викладемо на наш сайт ЛНТУ, в фейсбук, інстаграм, поділимось. Покажемо,  що тут було, щоб заохотити юнаків, аби прибирали, приєднувались до нас, щоб Луцьк став чистішим».

Загалом більше 20-ти лучан відгукнулись на заклик лучанки, голови громадської туристичної організації Руслани Мельник прибрати Центральний парк Луцька.

Руслана Мельник, керівниця туристичного гуртка: «Дуже часто ходжу тут і бачу гору сміття, і тому як небайдужа до екології людина, я вирішила проявити ініціативу і провести таку паркову толоку, зібрати людей. Я чула, що є лісова охорона, то я думаю, що і в парку треба запровадити паркову охорону, яка б штрафувала за ці гори сміття».

А це —  фото, які у соцмережах планують опублікувати учасники акції. Сьогодні вони зібрали три десятки мішків сміття.