У Луцьку відбулася толока: прибрали близько семи гектарів ботанічного саду

17:18, 22 бер. 2019
 
У Луцьку відбулася толока: прибрали близько семи гектарів ботанічного саду

Сьогодні студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки і лучани прибирали близько семи гектарів ботанічного саду біля річки Сапалаївки. Толока розпочалася близько 11-ї години ранку, поблизу дитячої залізниці за Палацом учнівської молоді Луцька. Студент Володимир Романюк каже: прибирати — це справа не тільки комунальних підприємств, а й кожного мешканця міста.  

Володимир Романюк, учасник толоки: «Ой, що я можу сказати тут дуже жахливо все. Я не думав, що тут таке може бути. Складається таке враження, що наші люди не при навчені до культури. Ой, найбільше що мене вражає, це як я подивився, що тут шприци лежать. Це дуже жахливо і гігієни ніякої немає, аби вони закриті були, а то є відкриті і з голкою».

Долучилися до прибирання і студенти другого курсу Андрій Приймачук та Юлія Кошіль.

Андрій Приймачук, учасник толоки: «Пляшки, скло побите, пакети, лінолеум, шприци. Всього мотлоху тут вистачає. Це свинство, я не очікував що так може бути у парку».

Юлія Кошіль, учасниця толоки: «Це дуже жахливо. Шприци, скло, різні відходи, які можна було утилізувати. Я не розумію, як це можна було принести до парку. Рукавиці, мішки нам видав університет».

Водій Віталій Михальчук розповідає нашій знімальній групі, що тверді побутові відходи вивезуть на полігон у село Брище.

Віталій Михальчук, водій: «Перша машина. Якщо треба буде, ще приїдемо. Великий кілометраж і поки в ручну розгрузимо, то вибачайте не знаю.?- Куди вивозите?- село Брище».

Дмитро Новохацький, начальник управління екології облдержадміністрації : «Кульки, рукавиці у нас лишилися з минулого року під час прибирання до дня довкілля.  Ми на безоплатній основі видали. Толока заплановано доки ми все не приберемо все сміття».

Зі слів Василя Подляшаника, викладача вишу,  до прибирання долучилося понад 140 студенів університету.