У Луцьку педагогів навчали надавати домедичну допомогу

11:00, 21 бер. 2019
 
У Луцьку педагогів навчали надавати домедичну допомогу

У Луцьку медики обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф навчали педагогів надавати домедичну допомогу.  Завідувачка навчально-тренувального відділу обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Христина Кондратюк навчає надавати допомогу людині, якщо у неї кровотеча.

Христина Кондратюк, завідувачка відділу обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: «От такі стани, як артеріальна кровотеча – це має бути забезпечена зупинка на місці події. Це допомога домедична, це допомога будь-кого, не залежно від того це медпрацівник чи перехожий».

За процесом уважно стежать педагоги, які навчають «Захисту вітчизни» і «Основам медичних знань» у школах Луцька. Серед них вчителька Луцької гімназії № 21 Олена Рекротюк.

Олена Рекротюк, вчителька Луцької гімназії №21: «Це дуже важливо для нашої роботи. Ти ніколи не знаєш. Що тебе чекає, коли ти переступаєш поріг дому, коли уїдеш в дорозі, або ж у самій школі».

Семінар-практикум відвідало понад 30 педагогів, розповіла  голова міського методоб’єднання предмету «Захист Вітчизни» і «Основи медичних знань» Людмила Кравчук .

Людмила Кравчук, голова міського методобєднання: «Ми це вчимо для того, щоб донести це до учнів, вміти показати,  як це зробити правильно і предмет називається домедична допомога. Коли ми ідемо по вулиці, їдемо у маршрутці і щось трапилося, то важливо використати ці золоті хвилини, поки доїде бригада».

Медики проводили навчання під час семінару-практикуму у неробочий час, розповіла лікар Оксана Цьось.